Základné tajomstvo dokonalej postavy

Do leta zostáva už len pár mesiacov a vy ste stále neprišli na to, ako získať dokonalú postavu? Nevešajte hlavu!

zakladni_tajemstvi_pro_dokonalou_postavu-1100x618.jpg Zdroj: Shuttertock

V nasledujúcom článku sa dozviete niektoré tajomstvá, ktoré vám vo vašom chudnutí výrazne pomôžu. Niektorí ľudia totiž svoje telo trápia hladovkami a hodinami v posilňovni a nesprávne návyky mu môžu ublížiť.

Ak si chcete udržať zdravú a štíhlu postavu dlhodobo a túžite sa vyhnúť obávanému jojo-efektu, odporúčame vám prečítať si naše osvedčené rady.

ZABUDNITE NA STRIKTNÉ DIÉTY

Hádam najväčšia chyba, ktorej sa však, bohužiaľ, dopustí takmer každá žena. Vyhnite sa drastickým diétam a nepite žiadne „zázračné nápoje“, vďaka ktorým údajne schudnete desiatky kilogramov týždenne. Tým totiž svojmu telu ubližujete a onedlho sa to prejaví.

Ak chcete dlhodobo zmeniť svoju postavu, snažte sa zmeniť svoj vlastný jedálny lístok. Jedzte viac zeleniny, ovocia, vyhnite sa vyprážaným pokrmom a fastfoodom. Snažte sa viac variť doma a používajte kvalitné potraviny. Začnite zľahka a určite si menšie ciele, ktoré sú splniteľné.

Zdravé a štíhle telo je o kompletnej zmene životného štýlu. Nezmyselné diéty sú vám v tom prípade nanič, lebo ak sa po nich vrátite naspäť k svojim stravovacím návykom, ocitnete sa znovu na začiatku.

NETRÁPTE SA HODINY V POSILŇOVNI

Niektoré ženy si myslia, že čím viac času strávia v posilňovni, tým viac kalórií spália. To však nie je všetko. Ak strávite vo fitnescentre dve a viac hodín, stratíte síce nejaký tuk, ale môžete prísť aj o svalovú hmotu.

Na začiatok postačí, keď si na cvičenie vyhradíte 30-40 minút denne. Cvičiť odporúčame dvakrát až štyrikrát týždenne podľa vlastných možností a času. Čo sa týka pohybu, je dobré začať pozvoľna a postupne zvyšovať náročnosť.

Začať môžete napríklad rýchlou chôdzou, ktorá bude trvať rovných 30 minút. Následne môžete zaradiť beh. Skvelou alternatívou je aj jazda na korčuliach, hranie volejbalu, aerobik a ďalšie skupinové lekcie.

Nájdite si pohyb, ktorý vás bude baviť, a nebudete sa doň musieť nútiť. Uvidíte, že časom sa začnete cítiť silnejšie a výkonnejšie, čo vás nakopne ešte do lepších výkonov.

PITNÝ REŽIM JE ZÁKLAD

Na ceste za vysnívanou postavou vám v ruke nesmie chýbať fľaša vody. Pitný režim je pri chudnutí veľmi dôležitý, rovnako ako jedálniček. Ideálne by bolo vypiť zhruba 2,5 litra čistej neperlivej vody denne.

Vyhnite sa akýmkoľvek sladeným limonádam, presladeným čajom, džúsom zo supermarketu a ďalším sladeným nápojom. Môžu mať totiž na vašu postavu ešte horší dosah než nejaké tučné jedlo.

Čistá voda z vášho tela vyplaví škodliviny a zároveň vám dodá energiu. Nie nadarmo sa tiež hovorí, že hlad je prezlečený smäd, takže keď vás prepadne nával hladu, skúste ho uhasiť vodou.

OBRŇTE SA TRPEZLIVOSŤOU

To je základ. Veľké veci k vám neprídu hneď, ale dajú si načas. Musíte sa teda obrniť trpezlivosťou a za žiadnu cenu sa svojho sna nevzdávať.

Prvé mesiace bývajú najťažšie, nespozorujete takmer žiadne zmeny a presne v tejto chvíli to väčšina žien vzdá. Nezaraďte sa medzi odpadlíkov, vytrvajte, držte sa svojich malých cieľov, všímajte si svoje malé pokroky a buďte na seba pyšná. Keby to bolo také jednoduché, robil by to predsa každý.

Cesta za vašou vysnívanou postavou bude dlhá a tŕnistá, ale na jej konci vás čaká sladká odmena – zdravé a štíhle telo, viac energie, cvičenie vás bude baviť a bude vaším koníčkom a zdravý životný štýl sa stane vašou neoddeliteľnou súčasťou.

 

25.3.2021 4:47| autor: Terezie Gáborová
Viac o téme: cvičenieženy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist