Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Provokatér Crosby mohol byť rád, že nedostal od Cháru po papuli
Zdielať na

Provokatér Crosby mohol byť rád, že nedostal od Cháru po papuli

PITTSBURGH / Boston vyhral na ľade Pittsburghu 3:0, ústrednou postavou úspechu "medveďov" bol český útočník David Krejčí.

Dvadsaťsedemročný center strelil dva góly svojmu krajanovi v bránke "tučniakov" Tomášovi Vokounovi a stal sa prvou hviezdou duelu. Rodák zo Šternberku si pripísal do štatistík 45. bod v 45. stretnutí play-off.

"Bol to veľký zápas, chceli sme doňho vstúpiť čo najlepšie. Všetko nám vyšlo, ale séria sa nekončí. Musíme sa pripraviť na ďalší súboj, v ktorom sa pokúsime o rovnaký výkon i výsledok," povedal Krejčí. Slovenský obranca Bostonu Zdeno Chára odohral v zápase 26:32 min. Brankár Bruins Tuukka Rask kryl všetkých 29 striel súpera, bol to pre neho prvý shutout vo vyraďovacích bojoch NHL v kariére. "Dnes nás Tuukka veľmi podržal. Dnes nebol iba dobrý, bol mimoriadny," chválil brankára tréner Bruins Claude Julien. Raskovi pomohla konštrukcia bránky hneď niekoľkokrát. Už v prvej minúte trafil Sidney Crosby žŕdku a začal ofenzívne trápenie Penguins. Bruins navyše hrali pozorne v obrane. V 9. min sa presadil prvýkrát Krejčí, keď vystrelil z priestoru medzi kruhmi. Puk tečoval obranca Paul Martin.

Tučniakom tiekli nervy...

Domáci boli s pribúdajúcim časom frustrovaní, v závere druhej tretiny sa pobil Jevgenij Malkin s Patricom Bergeronom a kapitáni Crosby a Chára si vymenili pár ostrých slov. V 45. min sa na dvakrát presadil Krejčí a krátko nato sa z gólu radoval aj Nathan Horton. Pittsburgh v tohtoročnom play-off prvýkrát prehráva. "V podobnej situácii sme ešte neboli, musíme sa z nej vyhrabať. Na tento súboj musíme zabudnúť a v druhom hrať oveľa lepšie. Potrebujeme sa viac sústrediť na hru, mať väčšiu trpezlivosť," tvrdil kouč Penguins Dan Bylsma.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články