Róbert Mak: Nechceli ma pustiť domov, tak som predčasne ukončil zmluvu

NETKY.SK • 1 Apríl 2020, 13:52 • 2 min
Róbert Mak: Nechceli ma pustiť domov, tak som predčasne ukončil zmluvu

BRATISLAVA - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak sa po vypovedaní zmluvy s tureckým Konyasporom vrátil do vlasti a momentálne sa už nachádza v povinnej 14-dňovej karanténe.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V Turecku len na chvíľu 

Dres nového klubu obliekal len niekoľko týždňov po tom, ako na záver zimného prestupového obdobia opustil Zenit Petrohrad. V sobotu sa dohodol na rozviazaní platného kontraktu a v nedeľu už cestoval na Slovensko.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Robert Mak (@robertmak29),

 

Kvôli testom na COVID-19 takmer neodletel
"Chcel som odísť už skôr ako v nedeľu. V klube nám však povedali, že nám v piatok alebo v sobotu budú robiť testy na koronavírus, tak som zostal. Predsa len, nechcel som ohroziť rodinu. Nakoniec nám ich spravili v sobotu a mal som ich negatívne," uviedol 29-ročný Bratislavčan pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Všetko stihol na poslednú chvíľu, keďže dostal echo, že v Turecku plánujú zatvoriť všetky letiská a keď neodíde v nedeľu, bude mať problém. "Našťastie sa mi to všetko podarilo a som rád, že som doma," dodal.

 

img

 

Nestretol sa s pochopením 
Mak sa pôvodne chcel s Turkami dohodnúť, aby počas celosvetovej pandémie koronavírusu mohol pobudnúť na Slovensku, v klube to však nevedeli pochopiť. "Ja som zmluvu ukončiť nechcel. Ich odpoveď bola, že domov môžem ísť jedine vtedy, keď zruším zmluvu. Tak som sa rozhodol ju zrušiť a už sa tam nevrátiť. Futbal je v mojom živote dôležitý, ale rodina a deti sú pre mňa nadovšetko a teda som s koncom v Konyaspore neváhal," priblížil okolnosti spojené s ukončením angažmánu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @karaca.foto,

 

Zdravie na prvom mieste 
Napriek absencii klubovej príslušnosti sa domnieva, že na tom bude podobne ako ostatní futbalisti a v súčasnej situácii veľa nestratí. "Samozrejme, že sa budem snažiť čo najskôr si nájsť klub, aby som bol opäť šťastný. Podstatné je však to, aby sa všetky krajiny a ľudstvo dostali z tejto pandémie a my sme sa mohli opäť vrátiť na ihriská," poznamenal Mak. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Robert Mak (@robertmak29),

 

Júnovú baráž nevidí ružovo

Slovenský reprezentant nepovažuje za reálne odohranie baráže o budúcoročné ME proti Írom v júnovom asociačnom termíne. "Keď sa pozrieme, ako veľmi je Európa nakazená, tak v júni ešte s koronavírusom nebudeme vysporiadaní. Bodaj by tak bolo, ale nevidím to ružovo," zakončil účastník ME 2016 vo Francúzsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies