Slávnu speváčku znásilňovali dlhé štyri týždne! Mlčala roky, teraz prehovorila

Hit speváčky Duffy, skladbu Mercy, si jeden čas pospevoval celý svet. Potom sa po nej akoby zľahla zem. Málokto však vie, aké hrôzy si v súkromí spevácka hviezda zažila.

06.04.2020 12:30
debata (13)
Speváčka Duffy na vyhlásení cien Brit Awards 2009. Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Speváčka Duffy na vyhlásení cien Brit Awards 2009. Speváčka Duffy na vyhlásení cien Brit Awards 2009.

Už pred pár týždňami sa objavili správy o tom, že 35-ročná Duffy má za sebou hrozivý zážitok únosu a opakovaného znásilňovania. To, čo znie ako zlý sen či skôr scenár z hrozivého filmu, si však speváčka naozaj zažila na vlastnej koži. Jej slová, ktoré zverejnili na oficiálnej stránke, vyvolávajú zimomriavky aj evokujú skutočný horor.

„Stalo sa to na moje narodeniny. Zdrogovali ma v reštaurácii. Potom mi dávali drogy štyri týždne a odcestovali so mnou do inej krajiny,“ napísala speváčka. „Nedokážem si spomenúť na to, ako som sa dostala do lietadla. Strčili ma do hotelovej izby, kde som bola zavretá a násilník sa neustále vracal a znásilňoval ma,“ pokračovala vo svojom príbehu. Toto celé sa malo odohrávať dlhé štyri týždne a speváčka sa údajne s mužom, ktorého nemenovala, vrátila späť do Veľkej Británie.

„Vedela som, že môj život je v neustálom nebezpečenstve. Nezdalo sa bezpečné ani ísť na políciu. Mala som pocit, že keby sa niečo pokazilo, zabil by ma. Vyhrážal sa mi celý čas, že ma zabije,“ vysvetľovala speváčka.

Po návrate na britské ostrovy už síce znásilňovanie nepokračovalo, no speváčka žila v neustálom strachu a najmä pocitoch hanby zo znásilnenia. Prišli aj myšlienky na samovraždu. „Nikoho som nevídala, celé týždne som nevidela živú dušu a zostávala som sama. Vyzliekala som si pyžamo a hodila ho do krbu, obliekla si druhé. Vlasy som mala také zamotané z toho, že som sa prestala česať, že som si ich v jednom momente úplne oholila,“ opisuje na svojej oficiálnej stránke hrozivé momenty.

Speváčka poznamenala, že v celom „skrývaní a nekomunikovaní so svetom sa znásilnenie stalo jediným mojím spoločníkom“.

Dlhý čas údajne mala pocit, že si zmení meno a presťahuje sa do inej krajiny. Nedokázala hovoriť o hrozivom zážitku, ktorý sa stal už pred pár rokmi – krátko po jej svetovom úspechu s hitom Mercy. „Skrývanie tohto príbehu ničilo môj život omnoho viac než som si myslela, že sa stane, ak ho rozpoviem. Nespievať – to ma zabíja,“ vyhlásila speváčka, ktorá údajne skúša písať nové skladby.

Rozhodla sa nechať za sebou celú dekádu a dúfa, že otázky „čo sa stalo s Duffy“ čoskoro odznejú. „Konečne sa cítim voľná,“ vyhlásila. Trauma, ktorú prežila, si však určite bude vyžadovať úsilie a psychickú podporu aj nasledujúce roky.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #odvaha #znásilnenie #horor #Duffy

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...