Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 30. marec 2020

MUST WATCH: Módne dokumenty do karantény

Byť celé dni doma je len malá daň za to, že sa naša spoločnosť pozviecha a že sa konečne zbavíme vírusu, ktorý nám úplne otočil životy naruby. No aj napriek tomu sú dni doma náročné, často nudné, neinšpiratívne aj osamelé.

MUST WATCH: Módne dokumenty do karantény

Byť celé dni doma je len malá daň za to, že sa naša spoločnosť pozviecha a že sa konečne zbavíme vírusu, ktorý nám úplne otočil životy naruby. No aj napriek tomu sú dni doma náročné, často nudné, neinšpiratívne aj osamelé. My hľadáme útechu aj v zaujímavých seriáloch a filmoch, ktoré dokonale stimulujú našu kreativitu. Týchto 8 módnych dokumentov, ktoré rozprávajú inšpiratívne príbehy módnych velikánov odporúčame pozrieť, ak hľadáte motiváciu alebo len oddych.

Valentino: The Last Emperor

V dokumente uvidíte, ako ikonický dizajnér pripravoval jednu svoju retrospektívnu výstavu v Paríži. Spomína v ňom na celú svoju kariéru a niektoré celebrity ako Anne Hathaway k tomu pridávajú svoje spomienky a zážitky späté so značkou.

The Artist is Absent

Martin Margiela je veľký tajnostkár a pred svetom sa doslova skrýva. Ani v tomto dokumente sa nám neukáže, avšak jeho známi vrátane Jean-Paul Gaultiera, nám vyrozprávajú historky a príbehy, ktoré nám odhalia zákulisie aj opíšu samotného dizajnéra.

L’Amour Fou

Existuje množstvo filmov o živote a tvorbe Yves Saint Laurent, avšak tento je najlepší a najkomplexnejší. Hovorí o dizajnérovi z rôznych uhloch, ako o podnikateľovi, umelcovi aj obyčajnom človeku.

Lagerfeld Confidential

Vstúpiť môžeme aj do sveta Karla Lagerfelda a jeho tvorby pre Chanel a Fendi. V tomto dokumente budete svedkami vzniku jeho ilustrácií, fotografií, ale aj vízií módnych kúskov. Jednoducho spoznáte Karla z rôznych uhlov.

Azzedine Alaïa

Portrét coutouriera Azzedine Alaïu v tomtom krásnom a vizuálne zaujímavom dokumente vás zaručene očarí. Nahliadnete nielen do jeho ateliéru, ale aj spoznáte novú rodinu, ktorú si v rámci módneho priemyslu vybudoval.

Dries

Ako tvorí inšpiratívny a progresívny dizajnér Dries van Noten zase zistíte v tomto filme, ktorý je oslavou je 100. módnej prehliadky. Vo filme detailne vysvetľuje, ako svoju značku vybudoval, čo ho to stálo a ako si získal svojich fanúšikov.

Inside Dior

Toto nie je jediný film, ktorý nás pozýva do zákulisia módneho domu, avšak tento sa zameriava na značku inak a prezentuje ju z pohľadu prvej kreatívnej riaditeľky v histórii. Ako sa pretavil ženský prístup do celkovej kultúry značky?

Mademoiselle C

Tento dokument sa venuje módnej ikone, Carine Roitfeld, ktorá má na konte prácu pre najprestížnejšie módne magazíny sveta a mala možnosť spolupracovať s najvýznamnejšími menami v biznise. Jej inšpiratívna cesta vás určite namotivuje.

 

1023

Súvisiace články