05.04.2020 SPRÁVY

Britská kráľovná Alžbeta II. v nedeľu večer prehovorí k národu.

Britská kráľová Alžbeta II. osloví národ prostredníctvom televízie z hradu Windsor. Dôvodom je koronavírus a s ním spojená kríza, ktorá taktiež zasiahla Spojené kráľovstvo. 

Spravodajská televízia Sky News priniesla správu o tom, že 93-ročná kráľovná sa národu prihovorí v mimoriadne zriedkavom príhovore. Podľa televízie v príhovore kráľovna povie: „Hovorím s vami o tom, čo viem, je čoraz náročnejšie obdobie. Čas narušenia života našej krajiny: prerušenie, ktoré prinieslo niektorým zármutok, mnohým finančné ťažkosti a obrovské zmeny v každodennom živote nás všetkých.“

Príhovor odvysiela štátna televízia nedeľu o 20:00 hodine britského času. Podľa Sky News, Briti budú od kráľovnej počuť veľmi osobné slová. V príhovore taktiež poďakuje tým, ktorí sú v prvej línii - zdravotníckym pracovníkom, opatrovateľom a ďalším zamestnancom, ktorí udržujú chod krajiny. 

Podľa odborníkov, Alžbeta II. sa mimoriadne prihovorí Britom piatykrát počas svojho 68-ročného pôsobenia na tróne.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.