Čisté línie a veľkorysý priestor – tak vyzerajú moderné kuchyne snov. Nielenže sú prepojené s obytnými priestormi, ale často sa s okolitým prostredím prirodzene prelínajú. Nová indukčná varná doska s integrovaným odsávaním inductionAir Plus produktového radu studioLine značky Siemens tomuto trendu dokonale vyhovuje. A to predovšetkým vďaka novému, celkom plochému dizajnu a veľmi jednoduchému čisteniu a obsluhe. K dispozícii je aj úplne zapustiteľná doska so šírkou 60 cm.

Nová generácia indukčnej varnej dosky Siemens s integrovaným odsávaním inductionAir Plus ponúka praktické riešenie 2 v 1. Výkonná odsávacia jednotka zaberá vďaka novému dizajnu menej miesta a je úplne zapustená do varnej dosky, čo vyzerá fantasticky, umožňuje jednoduché čistenie a bezproblémovú manipuláciu s riadom. Varná doska tvorí súvislý povrch s pracovnou plochou a kuchynské linky alebo ostrovčeky tak pôsobia úplne jednotne z akéhokoľvek uhla pohľadu. Vďaka novému dizajnu odsávacej jednotky je navyše na varnej doske k dispozícii o 40 percent viac miesta využiteľného na riad.

Nekonečné možnosti pre dokonalých hostiteľov
Nová varná doska inductionAir Plus ponúka mimoriadny komfort. Modely so šírkou80 cm disponujú technológiou flexIndukcia, ktorá umožňuje zlúčenie prednej a zadnej varnej plochy do jednej súvislej varnej zóny. Či už potrebujete použiť veľký pekáč, alebo viac malých hrncov, teplo vzniká len tam, kde je to potrebné. Varné dosky so šírkou 70 cm sú vybavené kombinovanými zónami, ktoré sa hodia pod veľký riad. Ovládanie je veľmi rýchle a praktické. Môžete využiť intuitívne užívateľské rozhranie priamo na povrchu varnej dosky alebo aplikáciu Home Connect* v tablete či mobilnom telefóne. Všetky modely iQ700 inductionAir Plus sú vybavené technológiouHome Connect a ponúkajú tak okrem iného celú kuchársku knihu receptov a praktických tipov, návodov a odporúčaní týkajúcich sa údržby. Špičkové technológie a inteligentné senzory umožňujú jednoducho a rýchlo pripraviť dokonalú hostinu aj pre náročnejších hostí.


Jednoducho čistý dizajn
Hladký povrch nových indukčných varných dosiek inductionAir Plus má aj tú výhodu, že sa veľmi jednoducho čistí. Trojitá ochrana proti pretečeniu zabraňuje, aby sa tekutiny dostali do vnútorného priestoru odsávacej jednotky. Pokiaľ vám z hrnca náhodou čokoľvek pretečie, zachytí sa to v špeciálnom zásobníku, ktorého súčasťou sú aj nové čierne tukové filtre. Celá jednotka sa pohodlne vojde do horného koša umývačky riadu – čistenie filtrov už nemôže byť jednoduchšie.


Úplná flexibilita pri plánovaní kuchyne
Interiéroví dizajnéri a návrhári kuchýň majú ďalšie dôvody na nadšenie z novej varnej dosky inductionAir Plus. Predstavuje totiž riešenie špičkovej varnej dosky a odsávača v jedinom spotrebiči, ktoré po prvýkrát možno vstavať nielen do nábytku so šírkou80 cm, ale dokonca aj do užších skriniek so štandardnou šírkou 60 cm. Inštalácia je možná v režime odsávania aj recirkulácie, a to v troch úpravách: neriadená recirkulácia bez potrubia, čiastočne riadená cirkulácia s potrubím a riadená cirkulácia s kompletným potrubím. Siemens tak dokáže vyhovieť mnohým želaniam svojich zákazníkov a otvára úplne nové možnosti bývania v moderných bytoch.


Na českom a slovenskom trhu budú nové varné dosky inductionAir Plus produktového radu studioLine k dispozícii od apríla 2020, a to v nasledujúcich úpravách:
ED777FQ25E – šírka 70 cm, dizajn s fazetou blackSteel, double combiZone, fryingSensor a ovládanie touchSlider;
EX807LX67E – šírka 80 cm, ktorú možno zapustiť do roviny pracovnej dosky, technológia Home Connect, cookingSensor Plus ready a fryingSensor Plus;
EX877LX67E – šírka 80 cm, dizajn s fazetou blackSteel, technológia Home Connect, cookingSensor Plus ready a fryingSensor Plus.

* Z bezpečnostných dôvodov nie je možné varnú dosku spustiť na diaľku.

Viac informácií nájdete na stránke www.siemens-home.bsh-group.com/sk.

O domácich spotrebičoch Siemens

Siemens je jednou z najvýznamnejších nemeckých značiek domácich spotrebičov, ktorá stanovuje nové globálne štandardy, čo sa týka technológií, inovácií a dizajnu domácich spotrebičov. Vďaka prepojenému produktovému portfóliu spotrebičov ponúka Siemens svojim zákazníkom svet plný úžasných možností bez obmedzení. Okrem špičkových vstavaných spotrebičov zahŕňa sortiment aj voľne stojace produkty z oblastí varenia, starostlivosti o bielizeň, chladenia, mrazenia, umývania riadu, ale aj kávovary či vysávače. Od roku 1967 spoločnosť Siemens za sebou zanecháva silný odkaz – mimoriadne výkony, najnovšie inovácie, vysokú kvalitu a efektívnosť využitia zdrojov, ktoré priniesli množstvo prestížnych ocenení, ako napríklad iF Design Award či cenu Red Dot Award. Značka je prevádzkovaná pod záštitou firmy BSH Hausgeräte GmbH so sídlom v nemeckom Mníchove. 

Tlačová správa v elektronickej podobe a súvisiace fotografie sú na stiahnutie na:

https://www.siemens-home.bsh-group.com/sk/tlac

Kontakt pre médiá:

Barbora Bártíková, +420 604 293 404, barbora.bartikova@bshg.com

Skupina BSH je držiteľom licencie značky Siemens AG.