Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Možnosť spoznávať stredoslovenský región ponúka nová online hra

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hra má za úlohu overiť vedomosti a pozornosť hráčov, ktorí sa postupným úspešným zvládnutím jednotlivých kôl dostávajú do cieľa

Banská Bystrica 4. apríla (TASR) - Možnosť obuť si v týchto dňoch "túlavé topánky" a spoznávať krásy regiónu prináša online hra s názvom Zážitky na Strednom Slovensku, ktorú pripravila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko.

Hra má za úlohu overiť vedomosti a pozornosť hráčov, ktorí sa postupným úspešným zvládnutím jednotlivých kôl dostávajú do cieľa. Záujemca ju môže hrať kdekoľvek a kedykoľvek, sám či s pomocníkmi – stačí mu len pripojenie na internet. Link s úvodnými inštrukciami je k dispozícii zdarma na webovej stránke centralslovakia.eu.

"Online hra Zážitky na Strednom Slovensku je príjemným spestrením týchto dní, keď by sme mali väčšinu času tráviť doma, no predsa by sme chceli zažiť niečo zábavné i poučné," uviedol autor hry Jaroslav Jagoš s tým, že motiváciou pre riešiteľov bude aj losovanie na konci mesiaca spojené s ocenením.

Okrem hry pripravila OOCR Stredné Slovensko aj pravidelnú rubriku na sociálnych sieťach s názvom Vezmi rúško na prechádzku. Dominika Moravčíková z OOCR Stredné Slovensko informovala, že v nej prezentujú tipy na prechádzky, a to predovšetkým menej známe lokality v regióne, kde nechodí až tak veľa ľudí.

Príspevok obsahuje vždy fotografiu a popis daného miesta s prepojením na odkaz v prípade, že sa návštevník chce dozvedieť viac informácií. Cieľom rubriky je, aby sa ľudia dostali aj do prírody či na iné miesta v regióne, prevetrali sa, ale zároveň boli vždy maximálne zodpovední a dbali na bezpečnosť seba aj okolia.