Peci Uher a jeho kapela prichádzajú s novým videosinglom Mirror Door. Hlavnou myšlienkou skladby je zastaviť sa a pozrieť sa na svoj život z druhej strany. Na to, ako nám uteká pomedzi prsty a prikladáme dôležitosť nezmyselným veciam. Mirror Door ako aj ďalšie skladby Peciho budú súčasťou albumu, ktorý sa kapela chystá nahrať v pribehu budúceho roka.

Hudbu nahrali v zostave Peci Uher – gitary, efekty, Braňo Valanský – basová gitara a Mišo Čerevka – bicie nástroje, efekty. Singel bol nahraný v štúdiu Sinus Records a videoklip natočilo Tee movie. Trio sa sformovalo v lete 2018, odkedy vydali tri single Unknown Space, Riverse a aktuálnu novinku Mirror Door. Hudba je inštrumentálna, kladie dôraz na atmosféru, sound, spevné témy a groove.


"Každá skladba ktorú zložím je pre mňa príbehom, väčšinou záhadným, snažím sa tomu prispôsobovať harmónie a melódie, ktoré obaľujem rôznymi efektami, niekedy to trvá večnosť kým trafím tu správnu kombináciu. Potom ráno vstanem a prídem na to že nie, toto nie. A zasa ide všetko odznova. Dôležité ale pre mňa je, aby moja hudba mala emóciu a prehovárala. Musí mať aj jednotnú atmosféru. S chlapcami na skúškach často riešime sound. Chceme znieť špecificky a k tomu používame rôzne Fx efekty. Stále si niečo nové kupujem, od delayov, reverbov po rôzne modulačné efekty. Mám zmapované prakticky všetko od firiem Eventide, Meris, Strymon, Chasebliss," uviedol Peci Uher.

"Pred rokom ma oslovila americká firma Eventide na základe nášho singla Unknown Space, aby som im urobil nejaké špecifické video s ich efektom H9. Hneď na to ma dali na svoju stránku medzi svojich artist umelcov. Nahrávať chodíme k Peťovi Jakabovi do štúdia Sinus records. Videoklipy Riverse a Mirror Door nám natočil Tomáš Telepák z Tee movie," dodal hudobník.


Informácie redakcii Hudba.sk poskytol Peci Uher.

Foto: archív kapely