Jarné počasie nás ťahá von. Čo môžeme robiť?

Veronika Sádovská

Teplé jarné počasie bude pokračovať dokonca bude stále teplejšie. Na druhej strane tu máme zákazy, ktoré nás obmedzujú. Čo môžeme napriek tomu robiť?

Okrem menších prestávok v podobe vpádu studeného vzduchu si už pár týždňov môžeme užívať teplé jarné počasie. A to sa nezmení, bude ešte teplejšie. Napriek tomu opatrenia na zabránenie šíreniu koronavírusu náš pohyb na vzduchu obmedzujú.

Pokiaľ bola zima, bolo jednoduchšie ostať doma. Čo môžeme robiť teraz, keď nás počasie (a možno aj ponorka doma) tak láka vybehnúť von? Prinášame zopár tipov

Prechádzky

Stále je dovolené ísť na prechádzku, ale treba si dávať pozor, aby sme udržali sociálnu vzdialenosť. Na prechádzku môžeme ísť len s tými, s ktorými bývame. Musíme však predpokladať, že takýto nápad majú viacerí.

Skúste pohľadať vo vašom okolí menej známe miesto, určite nie hrádze, cyklochodníky či parky. Tam bude ľudí najviac. Nájdite osamotenú lúku či les za mestom a ak niekoho uvidíte, snažte sa mu vyhnúť.

Fotografujte

Jar je ideálnym časom pre svieže, farebné fotografie. Stačí na to telefón. Možno v sebe objavíte skrytý talent a zároveň nachytáte aj zopár slnečných lúčov. Znova platí zásada z prvého bodu, snažte sa vyhýbať ľuďom.

Všímajte si detaily, ktoré by ste bežne prehliadli. Všímajte si mieste, ktoré ste chceli navštíviť a nemali ste na to čas. Zdokonalíte sa tak aj na nadchádzajúcu búrkovú sezónu.

Cvičte na čerstvom vzduchu

Ak naozaj nemáte vo svojom okolí miesto, kde by ste mohli vybehnúť, tak si zacvičte hoci aj doma pri otvorenom okne. Ak máte krytý balkón, tak aj tam. Alebo vytiahnite bicykel či korčule. Nezabúdajte aj v tomto prípade dodržiavať vzdialenosť 2 m.

Venujte sa záhradke

Ak bývate v dome so záhradou, tak máte ideálny priestor na vaše záhradné aktivity. Môžete pestovať kvety, zeleninu či bylinky. Rovnako si môžete urobiť aj grilovačku, samozrejme, len s ľuďmi vo vašej domácnosti. 

Ak to šťastie nemáte, urobte si záhradku na vašom balkóne. Stačí vysadiť zopár byliniek, ktoré potom použijete vo vašich kuchárskych receptoch. Potom si môžete na tom balkóne vychutnať aj chutný obed.

Možností ako si užiť jarné počasie aj v čase karantény je niekoľko. Možno sme vás inšpirovali a možno vy v komentároch inšpirujete nás.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd