Dobré noviny
Múzeum mesta Bratislavy je otvorené návštevníkom online
TASR
TASR

Múzeum mesta Bratislavy je otvorené návštevníkom online

Múzeum mesta Bratislavy
Múzeum mesta Bratislavy — Foto: Facebook/Múzeum mesta Bratislavy

Múzeum mesta Bratislavy (MMB) zostáva pre pandémiu nového koronavírusu zatvorené. Pre verejnosť však ostáva otvorené prostredníctvom svojho webu.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Múzeum mesta Bratislavy (MMB) zostáva pre pandémiu nového koronavírusu zatvorené. Pre verejnosť však ostáva otvorené prostredníctvom svojho webu.

Cez Blog MMB virtuálne priblíži návštevníkom rôzne témy zo života múzea. Informovať bude o originálnych zbierkových predmetoch, o ich zachovávaní a uchovávaní. Taktiež aj o zaujímavých udalostiach a výročiach z histórie Bratislavy, o výstavách i programoch. TASR o tom informovala Beáta Husová z MMB.

„MMB reaguje na krízu spustenú pandémiou. Z reality múzeí sme sa presunuli do virtuality ako väčšina pamäťových inštitúcií na Slovensku a vo svete,“ uviedlo múzeum s tým, že na svojom webe ponúka pre návštevníkov a priaznivcov novú sekciu.

Hlavnými prispievateľmi sú najmä kurátori zbierok – historici, historici umenia, archeológovia, etnológovia, reštaurátori, taktiež aj múzejné pedagogičky a kultúrni manažéri.

„Múzejníci neprestávajú pracovať ani v náročnej situácii. Spracovávajú nové zbierkové predmety, pripravujú ďalej nové výstavy, programy," uviedlo múzeum. Cez Blog MMB virtuálne priblížia návštevníkom rôzne témy zo života múzea.

Verejnosť môže na webe MMB nájsť aj virtuálnu prehliadku jeho múzeí.

Už ste čítali?