Dobré noviny
Oprah Winfrey venuje 10 miliónov dolárov na pomoc v boji proti koronavírusu
Michaela Mäsiarová
Michaela Mäsiarová

Oprah Winfrey venuje 10 miliónov dolárov na pomoc v boji proti koronavírusu

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey — Foto: Facebook/Oprah Winfrey

Peniaze chce Winfrey venovať na podporu ľudí a miest naprieč celou krajinou.

WASHINGTON 3. apríla - „Celkovo venujem 10 miliónov dolárov na pomoc Američanom počas tejto pandémie v mestách po celej krajine a časť poputuje aj do oblastí, kde som vyrástla,“ oznámila televízna moderátorka a podnikateľka Oprah Winfrey prostredníctvom Twittera.

Detaily prerozdelenia finančných prostriedkov z jej súkromných zdrojov ďalej vysvetlila v AppleTV +, kde vedie sériu diskusií na tému COVID19. K zhliadnutiu sú bezplatne.

Ako informuje portál Dailymail, s určitosťou vieme, že jeden milión amerických dolárov poputuje do amerického Potravinového fondu, ktorého cieľom je zabezpečiť, aby mal každý človek prístup k jedlu. Tento fond založili Leonardo DiCaprio, Laurene Powell Jobs, Apple a Ford Foundation. „Verím, že podpora amerického Potravinového fondu bude účinným spôsobom, ako pomôcť a podporiť tých, ktorí čelia potravinovej neistote,“ píše na Twiteri.

Okrem finančného príspevku 10-tich miliónov dolárov spoločnosť Oprah pomáhala ľuďom prekonať pandémiu pomocou jej série Apple TV + Oprah Talks COVID-19:Ako sa môžeme vedome pohnúť v danej kríze a pri tom si zachovať ľudskosť a držať sa seba?“ V sérii diskusií vedie rozhovory s odborníkmi a ponúka ľuďom užitočné rady.

Už ste čítali?