Výroba piva Corona bola pozastavená

NETKY.SK • 3 Apríl 2020, 12:24 • 2 min
Výroba piva Corona bola pozastavená

Mexická spoločnosť Grupo Modelo vo štvrtok 02. apríla oznámila, že dočasne prestane variť pivo Corona a ostatné značky, ktoré vyváža do viac než 180 krajín sveta. Spoločnosť k tomuto kroku pristúpila po tom, ako mexická vláda v rámci opatrení proti novému koronavírusu označila jej výrobu za nie nevyhnutne potrebnú. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V Mexiku vyhlásili stav zdravotnej núdze

Po tom, ako počet pacientov s ochorením COVID-19, ktorého pôvodcom je nový koronavírus, v Mexiku v pondelok presiahol 1000, vyhlásila vláda tejto stredoamerickej krajiny až do 30. apríla stav zdravotnej núdze.

 

img

Pivo Corona obľubujú na celom svete

 

Obľúbené pivo zmizne z pultov obchodov

Spoločnosť Grupo Modelo vyhlásila, že k pozastaveniu výroby pristúpi od soboty s tým, že už znížila produkciu celosvetovo obľúbeného piva na úroveň, na ktorej bude môcť znova nápoj začať variť po skončení vládnych opatrení.

"Ak sa federálna vláda rozhodne vydať spresnenie, na základe ktorého bude pivo označené za produkt agropriemyslu, v Grupo Modelo sme pripravení naplniť náš plán (výroby) s viac než 75% zamestnancov pracujúcimi z domu, a zároveň garantovať (dostatočné) zásoby piva," uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení. Poľnohospodárstvo a výroba potravín sú podľa nariadenia mexickej vlády považované za nevyhnutne potrebné činnosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Corona (@corona),

 

Problémy s predajom

Od vypuknutia pandémie sa tržby spoločnosti Grupo Modelo znížili. Je to z dôvodu, že pivo má zhodou náhod rovnaký názov, ako koronavírus, ktorý celosvetovo zabíja tisíce ľudí. Až 40% Američanov sa podľa prieskumu pivo bojí piť. Viac sa dozviete v článku  "Američania odmietajú piť pivo Corona, vidia tu spojitosť s koronavírusom"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies