3.4.2020 15:30 | Štát a IT
Aktualizované

Štát chce vybaviť mobilné dáta pre študentov: Čo na to operátori a aký je stav

Zdroj: iStockphoto

Minister školstva hovoril o navýšení balíčkov dát pre študentov.

Pôvodný článok z 11:41 sme doplnili o stanovisko 4ky. 

Minister školstva Branislav Gröhling začiatkom tohto týždňa avizoval možné zvýhodnenie pre študentov, ktorí by vraj mohli získať navýšený objem mobilných dát pre štúdium.

„Prebehli rokovania s mobilnými operátormi a verím, že do konca týždňa budeme mať stanovisko ohľadom navýšenia dát. Musíme sa vysporiadať s tým, akým spôsobom budeme identifikovať žiakov, aby tam boli navýšené dáta,“ uviedol na tlačovej konferencii Gröhling.

Rezort na otázky Živé.sk odpovedal, že detaily zatiaľ nevie poskytnúť, keďže sa s operátormi ešte nedohodol. 

Rokovania budú nasledovať

Podľa informácií Živé.sk budú mobilní operátori o tejto možnosti rokovať s rezortom počas dnešného popoludnia, prípadne začiatkom budúceho týždňa.

Pozrite si reakcie operátorov k tejto téme:

  • Orange aktuálne ponúka bezplatný 10 GB balík dát, bezplatné správy a neobmedzené dáta pre vybrané komunikačné služby. Žiakom a študentom odkazuje, že ich tiež môžu využiť. „Opatrenia, ktoré sme zatiaľ predstavili, sú vhodné aj pre študentov, môžu ich naplno využívať. V prípade predstavenia ďalších noviniek vás budeme určite informovať,“ povedala hovorkyňa Alexandra Piskunová.
  • Telekom odkázal, že si počká na stretnutie so zástupcami školstva a potom sa vyjadrí bližšie. Aktuálne ale ponúka pre klientov s paušálmi neobmedzené dáta zadarmo – tento mesiac a po aktivácii v mobilnej aplikácii.
  • O2 v stanovisku uviedlo, že prinieslo viacero benefitov, ktoré majú uľahčiť klientom aktuálnu situáciu. „Naďalej ale pozorne sledujeme a vyhodnocujeme, aké sú potreby našich zákazníkov a na ich základe budeme zvažovať ďalšie aktivity,“ uviedol operátor.
  • Doplnené o 15:30: 4ka rovnako zatiaľ čaká na požiadavky štátu. Od začiatku apríla ponúka ale neobmedzené dáta aj k lacnejším paušálom.