ÚRADNÁ SPRÁVA Č.38 ZO DŇA 02.04.2020

Sekretariát

Sekretariát BFZ oznamuje zmeny štatutárnych zástupcov vo FK

ŠK Svätý Jur 

Predseda:  Ľubomír Polakovič m: 0903 264 543 email: lpolakovic@chello.sk

Tajomník a ISSF manager: Lukáš Galovič,0902 099 099 email:  lukasko5155@gmail.com

FCL D.N.Ves

Róbert Kačeňák m: 0903 666 222  email: kacenak@postpoint.sk

ŠK Bernolákovo

JUDr. Martin Mravec  m: 0910/ 994 499 ,email: skbprezident@gmail.com

FK Slovan Ivanka pri Dunaji

Prezident: Ivan Droxel m: 0907/ 801 882 email: ivan.droxel@gmail.com

OFK Dunajská Lužná

Generálny manager: Anton Košč m: 0907 177 123, email: antonkosc@ofkdl.sk

ISSF Manager: Dominik Teraz m: 0915 476 714, email: dominikteraz@ofkdl.sk

Sekretariát BFZ oznamuje, že VV BFZ hlasovaním per rollam zo dňa 02.04.2020 neschválil zakázanie a následné zrušenie všetkých súťaží BFZ v kategóriách dospelých, dorastu , žiakov a prípraviek súťažného ročníka 2019/ 2020.

 VV BFZ ponecháva v platnosti svoje rozhodnutie zo dňa 26.03.2020:

Odkladá  súťažné stretnutia v súťažiach BFZ vo všetkých vekových kategóriách do odvolania.

Sekretariát BFZ oznamuje, že rozhodnutím VV BFZ zo dňa 09.03.2020:

Ruší úradné hodiny sekretariátu BFZ a zasadnutia odborných komisií BFZ do odvolania. V prípade potreby kontaktujte pracovníkov aparátu BFZ alebo predsedov odborných komisií telefonicky alebo elektronickou poštou.

Športovo – technická komisia

Emailová adresa ŠTK BFZ na komunikáciu s klubmi:

email ŠTK: stk@futbalbfz.sk

ŠTK oznamuje, že rozhodnutím VV BFZ sú všetky súťaže riadene ŠTK BFZ odložené do odvolania.

Matrika

Znenie Registračného a prestupového poriadku SFZ /RaPP/, schválené VV SFZ dňa 18. júna 2019 nájdete na stránkach www.futbalsfz.sk/legislativa-predpisy-sfz-poriadky, bfz.futbalnet.sk a www.futbalbfz.sk /dokumenty/.

Zmeny a doplnenia Registračného a prestupového poriadku SFZ (schválené VV SFZ dňa 18. júna 2019):

Článok 19/2 – Registračné obdobia.Žiadosť o prestup amatéra sa podáva v registračných obdobiach a to:

a) od 26.06. do 15.07. kalendárneho roka (letné registračné obdobie bez obmedzenia),

b) od 01.07. do 30.09. kalendárneho roka (letné registračné obdobie s obmedzením),

c) od 01.07. do 30.09. kalendárneho roka (letné registračné obdobie zo zahraničia),

d) od 01.01. do 31.03. kalendárneho roka (zimné registračné obdobie s obmedzením),

e) od 01.01. do 31.03. kalendárneho roka (zimné registračné obdobie zo zahraničia).

Oznamujeme FK, že nový termín prestupu amatéra bez obmedzenia začína až dňom 26.6. 2020. Prestup amatéra s obmedzením skončil dňom 31.3.2020.                         

Odstupné za prestup amatéra bez obmedzenia /čl. 37 RaPP/ sa stanovuje podľa stupňa súťaže, z ktorého hráč prestupuje a do ktorého hráč smeruje a podľa veku hráča, ktorý hráč dosiahne v súťažnom ročníku, počas ktorého prestupuje.

Odstupné za hráča podľa článku 37a až 37c sa uhrádza prostredníctvom mesačnej zbernej faktúry na účet SFZ – viď čl. 37/4. Kompletný návod na použitie nájdete aj na: www.futbalsfz.sk/issf-platobne-predpisy.

V  ISSF v elektronickej podateľni v zložke Registrácia hráča je doplnená Žiadosť o dočasnú registráciu hráča. Táto nová žiadosť bola zriadená za účelom vykonania  zmeny registrácie hráča podľa článku 15 ods. 6 RaPP, ktorá platí pre ročník 2019/2020. Žiadame klubových ISSF manažérov, aby využívali aj žiadosť o dočasnú registráciu hráča.

V ISSF je zavedená aj novinka elektronické registračné preukazy(ERP). ERP majú platnosť 2 roky.

Komisia mládeže

Oznam pre FK – odloženie stretnutí prípraviek BFZ

 KM BFZ oznamuje, že všetky súťaže kategórie prípraviek sú do odvolania prerušené a všetky stretnutia prípraviek BFZ sú odložené na neurčito.

Zrušenie školskej futbalovej súťaže Školský pohár Slovenskej sporiteľne 2019-2020

Slovenský futbalový zväz rešpektuje všetky opatrenia a nariadenia v súvislosti s rizikom šírenia koronavírusu, ktoré prijali štátne orgány a inštitúcie a bude sa nimi riadiť. Mimoriadna situácia na Slovensku a jej predpokladaný vývoj v ďalšom období neumožňuje  pokračovať v programe školských futbalových  súťaží, ktorých vyhlasovateľom je MŠVVaŠ SR a hlavným organizátorom Slovenský futbalový zväz. Z tohto dôvodu sa Slovenský futbalový zväz a hlavný partner projektu Školský pohár Slovenskej sporiteľne rozhodli zrušiť 9. ročník tejto školskej futbalovej súťaže.Rozhodnutie sa týka zrušenia všetkých futbalových turnajov základných škôl (okresných kôl, regionálnych kôl, krajských kôl a M-SR) na jar 2020 a anulovania všetkých dosiahnutých výsledkov turnajov /predkolo/ ešte z jesene 2019.

Zrušenie školskej futbalovej súťaže McDonald´s Cup 2019/2020

McDonald´s Slovakia a Slovenský futbalový zväz rešpektujú všetky opatrenia a nariadenia v súvislosti s rizikom šírenia koronavírusu, ktoré prijali štátne orgány a inštitúcie a bude sa nimi riadiť. Mimoriadna situácia na Slovensku a jej predpokladaný vývoj v ďalšom období neumožňuje pokračovať v programe školských futbalových  súťaží, ktorých vyhlasovateľom je MŠVVaŠ SR. Z tohto dôvodu sa McDonald´s Slovakia, Slovenský futbalový zväz a ostatní partneri projektu McDonald´s Cup rozhodli zrušiť 22. ročník McDonald’s Cupu 2019/2020. Rozhodnutie sa týka zrušenia všetkých futbalových turnajov základných škôl (okresných kôl, regionálnych kôl, krajských kôl a M-SR) na jar 2020 a anulovania všetkých dosiahnutých výsledkov turnajov ešte z jesene 2019.

Komisia rozhodcov a delegátov

V súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou a rozhodnutím VV BFZ (uverejnenom na stránke zväzu) žiada rozhodcov a delegátov, aby pravidelne sledovali webovú stránku BFZ. Na aktuálne zmeny budú upozornení priamo na nej, resp. elektronickou poštou.

Trénersko – metodická komisia

Úsek vzdelávania trénerov:

Oznamuje trénerom, že plánovaný praktický seminar trénerov organizovaný klubom PŠC Pezinok v spolupráci s TMK BFZ v termíne 23.04 2020 je ZRUŠENÝ, resp. PRESUNUTÝ NA NEURČITO.

Oznamuje trénerom prihláseným na školenie UEFA Grassrooots C licencie, že vzhľadom na nariadenia krízového štábu MV SR v súvislosti so šírením nákazy koronavírusu a so súhlasom vedenia SFZ sa školenie PRESÚVA NA NEURČITO. O ďalšom postupe budú prihlásení frekventanti školenia informovaní.

Úsek mládeže:  

Plán akcií BFZ na 1.polrok 2020

Slovenský futbalový zväz rešpektuje všetky opatrenia a nariadenia v súvislosti s rizikom šírenia koronavírusu, ktoré prijali štátne orgány a inštitúcie a bude sa nimi riadiť. V súvislosti s nimi preto prijal nasledovné rozhodnutia.

SFZ ruší všetky reprezentačné zrazy naplánované do 31. mája 2020. Akcie  výberov regionálnych a oblastných futbalových zväzov, projektov PPT do 30.júna 2020 (vrátané Letného športového sústredenia).

Všetky súťaže riadené SFZ sú pozastavené do 30. apríla 2020 a stretnutia odložené na neurčito.

O ďalších opatreniach bude SFZ informovať na základe nových opatrení, ktoré vláda a Ústredný krízový štáb Slovenskej republiky prijme. SFZ situáciu monitoruje a bude na ňu operatívne aktuálne reagovať.


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI