3.4.2020 10:05 | Mobily

Budú operátori predávať lacný 5G smartfón od Xiaomi? Pýtali sme sa ich

Zdroj: Xiaomi

Zatiaľ ide o najdostupnejší telefón s podporu sietí novej generácie.

Xiaomi pred týždňom predstavilo smartfón Mi 10 Lite 5G. Ten sa pýši podporou 5G a lákavá je aj jeho cenovka, ktorá má začínať na 349 eurách. Stane sa tak úplne najlacnejším dostupným 5G mobilom. Na viacerých trhoch aj v Európe by sa mal začať od začiatku budúceho mesiaca. Xiaomi však zatiaľ oficiálne nepotvrdilo, či príde aj na Slovensko.

Zariadenie ponúka 6,57-palcový AMOLED displej a obsahuje snímačom odtlačkov prstov priamo v ňom. Výkon mu zabezpečuje Snapdragon 765G a 6 GB RAM. Smartfón sa spolieha na štvoritý fotoaparát vzadu, pričom hlavný je 48-megapixelový. Batéria ponúka kapacitu 4 160 mAh a podporuje rýchle 20W nabíjanie a USB C.

Čítajte aj Xiaomi ukázalo 5G mobil za 349 eur

Čo hovoria operátori

Od slovenských mobilných operátorov sme zisťovali, či zaujímavé zariadenie do ponuky pridajú. Kúpu smartfónu môže zvažovať časť ľudí, ktorí sa budú môcť pripraviť na príchod 5G sietí v SR už vopred.

Orange hovorí, že keby sa rozhodol model pridať, bude o tom informovať. Dodáva ale, že zatiaľ na to nemá dôvod. „5G modely v tejto chvíli nemá veľký zmysel zaraďovať do ponuky,“ informovala hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová. Operátor zatiaľ 5G v SR neprevádzkuje.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G sa aktuálne neobjaví ani u ďalšieho operátora. „Momentálne nad zaradením tohto modelu neuvažujeme,“ povedal hovorca Telekomu Michal Korec.

O2 sa priamej odpovedi na otázku vyhlo: „Postupne zaraďujeme novinky z každého spektra cenovej dostupnosti od rôznych dodávateľov zariadení,“ odkázala hovorkyňa O2 Tereza Molnár.

4ka mala začať predávať paušály na faktúru a telefóny na jar tohto roka . Aktuálne hardvérovú ponuku nemá.