Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Tržby v maloobchode vo februári 2020 medzimesačne vzrástli o 1,7 %

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Klesli v predaji a oprave motorových vozidiel a motocyklov o 3,6 % a v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 0,1 %.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Tržby za vlastné výkony a tovar vo februári 2020 medzimesačne vzrástli v maloobchode o 1,7 %, vo veľkoobchode o 1,4 % a v ubytovaní o 0,2 %. Klesli v predaji a oprave motorových vozidiel a motocyklov o 3,6 % a v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 0,1 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Tržby v predaji a oprave motorových vozidiel a motocyklov sa vo februári 2020 v medziročnom porovnaní znížili o 5 % vplyvom poklesu v predaji motorových vozidiel, kde sa tržby znížili druhý mesiac po sebe o 7,9 %. V oprave a údržbe motorových vozidiel a v predaji dielov a príslušenstva motorových vozidiel tržby medziročne vzrástli. Po poklese, ktorý charakterizoval vývoj druhej polovice minulého roka, ako aj prvý mesiac roku 2020, sa tržby v maloobchode zvýšili o 3,9 %.

Tržby v predaji a oprave motorových vozidiel a motocyklov sa za dva mesiace 2020 v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2019 znížili o 4,8 % vplyvom poklesu v predaji motorových vozidiel o 7,9 %. Tržby v oprave a údržbe motorových vozidiel a v predaji dielov a príslušenstva motorových vozidiel sa medziročne zvýšili. V maloobchode tržby vzrástli o 1,4 %.