FaceTime má pri nových OS problém so staršími zariadeniami

Chybu hlásia množstvo používateľov, ktorí si nainštalovali updaty iOS 13.4 a macOS 10.15.4. Ktorých zariadení sa to týka?

Update na najnovšiu verziu systému?

Problém vzniká pri pokuse spojiť sa cez FaceTime s majiteľom staršieho modelu iPhonu, iPodu či iPadu. Apple bežne používateľom, ktorí nemôžu prijímať FaceTime hovory, odporúča aktualizáciu na najnovší OS. Ale v prípade starších kúskov Apple hardvéru sú poslednou podporovanou verziou systému iOS 9.3.5 a 9.3.6.

Chyba sa teda môže týkať zariadení ako iPad 2, iPad tretej generácie, iPhone 4S, iPad mini prvej generácie ale aj iPod touch piatej generácie.

Problém nového OS?

Zaujímavé je, že používatelia s iOS 13.3.1 či macOS 10.15.3 si cez FaceTime môžu zavolať aj s majiteľmi starších zariadení. Takže to vyzerá na bug, ktorý sa dostal do iOS 13.4 a macOS Catalina 10.15.4. Alebo môže ísť o vedomý krok zo strany Apple v snahe tlačiť čo najviac používateľov smerom k najnovšiemu OS. V Cupertine sa zatiaľ  k veci nevyjadrili.

Netreba obzvlášť zdôrazňovať naozaj nešťastné načasovanie takéhoto problému. Aktuálne veľké množstvo ľudí pracuje z domu a na komunikáciu v tíme využíva práve konferečné hovory. A netreba zabúdať ani na mimopracovnú komunikáciu, napríklad s členmi rodiny, ktorí sú v izolácii či karanténe.

Ostáva dúfať, že ide o chybu, ktorú bude jednoduché odstrániť.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.