AKTUÁLNE: Odložte kabáty, na Slovensko prichádza poriadne oteplenie. Teploty dosiahnu 20 stupňov

Hyriaková Kristína , TASR

Foto: unsplash

V noci zo štvrtka na piatok bolo opäť na celom území Slovenska mrazivo. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred mrazom, informuje o tom na svojom webe. Teploty môžu klesli na mínus dva až mínus šesť stupňov, na severe a strede územia na mínus šesť až mínus desať stupňov Celzia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Meteorológovia na sociálnej sieti pripomenuli, že v nižšie položených lokalitách trval mráz po väčšinu predošlej noci. V nížinách klesla teplota vzduchu pod mínus osem stupňov Celzia, napríklad v Piešťanoch zaznamenali rekord za 2. apríl, teplota tu klesla na mínus 8,3 stupňa Celzia. Rekord namerali aj v Bratislave.

Foto: pixabay

Tento týždeň bolo mrazivo

Na bratislavskom letisku klesla teplota na mínus 4,5 stupňa Celzia, doterajší rekord z roku 1958 má hodnotu mínus 3,8 stupňa Celzia. Teplotu pod mínus osem stupňov Celzia SHMÚ zaznamenal aj v obci Biely Kostol, ktorá leží v Podunajskej nížine.

Od budúceho týždňa prichádza zmena

To sa však má zmeniť a ako informuje portál Imeteo, v nadchádzajúcich niekoľkých dňoch čaká stabilné, slnečné počasie. Toto počasie by popritom malo trvať zhruba do konca týždňa, pričom v budúcom týždni začnú teploty stúpať ešte oveľa vyššie. Ešte tento týždeň by sa maximálne denné teploty mali na našom území pohybovať od +7 do +15 °C, ale výraznejšie sa oteplí až v budúcom týždni.

Foto: pixabay

Teploty by mali prekonať hranicu +15 °C a v priebehu druhej polovice budúceho týždňa dokonca aj hranicu +20 °C. Zároveň sa zmiernia aj nočné teploty, ktoré by už budúci týždeň nemali klesať pod bod mrazu.

Najnovšie články