Musela sa rozhodnúť, či sa zmieri s predsudkami okolia alebo radšej prežije celý život v samote

NETKY.SK • 31 Marec 2020, 06:53 • 2 min
Musela sa rozhodnúť, či sa zmieri s predsudkami okolia alebo radšej prežije celý život v samote

„No, bohužiaľ, zlomené srdcia sa hoja veľa rokov."

slovakia

left justify in out

Prinútiť niekoho milovať sa nedá

Som presvedčená, že čo sa citu týka, len máločo sa dá ovplyvniť. Nie je možné vybrať si, koho bude človek ľúbiť. Jáj, keby sa to dalo, viaceré bolesti by sa v jedinej sekunde zahojili a obalili sa do upokojenia. Či si srdce vyhliadne niekoho v úplnom protiklade, a či sa dokonca rozhodne zahľadieť absolútne nesprávnym smerom, ktorý sa navyše bude pokladať za mierne nemorálny, to je záležitosť plynúca si vlastným tempom. Jednoznačne sa ale môže zvoliť, ako sa s láskou naloží.

 

img


Rozum to vie
 Dá sa jej voľný priechod alebo sa radšej odlúči, vyrovná sa s odsúdením okolia alebo sa pre pokoj svedomia utiahne do ústrania v samote, to všetko je pod patronátom rozumu.


Lucinda Riley o tom napísala úchvatný román Tieňová sestra. Je to tretí diel série Sedem sestier, ale čítať sa dá bez poznania predchádzajúcich častí.

 

img

 

Odštartovala to smrť
Istý záhadný a nesmierne bohatý muž, si adoptoval šesť dievčat, a hoci on sám nebol ženatý, dával im nielen pozornosť, dobrú výchovu a rodičovskú lásku, ale aj taký domov, do ktorého by sa s radosťou vracali. Tatko slaný, ako ho nevlastné dcéry zvykli oslovovať, však náhle zahynul a okrem nezodpovedaných otázok, ktorých bolo neúrekom, po sebe zanechal aj čosi iné. Každej z nich daroval súradnice, ktoré by ich v prípade záujmu doviedli k skutočnému pôvodu.

 

img

 

Takto sa začína aj príbeh Star, ktorá je tou najmenej výraznou, najviac mlčanlivou, najmenej hľadajúcou vlastný prospech. Musí objaviť hlas a zakričať ním tak nahlas, že aj hviezdy na oblohe jej venujú láskavý pohľad. Kým však objaví schopnosť volať za seba, použije odkaz zosnulého, aby konečne prezrela a uvidela, kým je.

 

Dva v jednom

Pre sériu Sedem sestier je typický príbeh v príbehu. Ten, kto titul stisne v dlani, nájde nielen životnú púť dievčaťa zo súčasnosti, ale aj pohnutý osud niekoho z ďalekej minulosti. Starino puto je, zdá sa, späté so slečnou Florou, ktorá v 19. storočí zamútila vody v Londýne.

 

img

 

Trochu neotesaná
Flora nevynikala vznešenosťou, ktorá bola neodmysliteľným doplnkom dámy, ani len ktovieako krásna nebola. Dalo by sa povedať, že ju definovala spolovice neotesanosť a spolovice drzosť. Mala však dobrú povahu, starostlivosť si nechávala najmä pre zvieratá. A aká len bola obetavá! Dala do popredia šťastie iného, hoci to znamenalo samotu. Jej život bol ako hojdačka, raz klesala, potom stúpala... Z nenápadného vidieka sa preniesla do vyberanej spoločnosti, dokonca až do povedomia kráľa. A odtiaľ ju odvialo tajomstvo.

 

img

 

Tieňová sestra je román o tom, že niektoré hriechy spred rokov zasahujú aj ďalšiu generáciu. Bude tam aj Veľká vojna, aj zlý skutok vykonaný v mene lásky. Je to nádherné čítanie, pre ktoré nezaspí nejedno oko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona