Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ako odstrániť gélové nechty doma? Takto to ľahko zvládnete aj sama
Zdielať na

Ako odstrániť gélové nechty doma? Takto to ľahko zvládnete aj sama

Zdroj: Profimedia

Ak ste boli zvyknuté pravidelne navštevovať manikúru i pedikúru, najskôr teraz riešite, ako sa šetrne zbaviť odrastajúcich nechtov. Poradíme vám!

Ruky sú našou vizitkou, a preto by mali byť vždy upravené. Základom je nielen hebká a hydratovaná pokožka, ale aj pekne upravené nechty. Čo ale robiť, keď vám nechty odrastajú a nový termín u vašej manikérky je v nedohľadne?

V prísnej karanténe musí byť aj Erika Barkolová!

Gélové alebo umelé nechty

Hneď na úvod vás musíme upozorniť, že by ste si gélové nechty nikdy nemali dávať dole samé. Môže dôjsť k poškodeniu nechtu. Ako si teda poradiť s odrastajúcimi gélovými alebo umelými nechtami?

V prvom rade nechty skráťte pilníkom. Čím kratšie budú, tým menšie bude riziko, že sa zlomia. Pilníkujte opatrne a naozaj jemne, aby ste si necht neporušili. Akonáhle budete s dĺžkou a tvarom spokojná, aplikujte na nechty lak. Ideálne bude napríklad nejaký s trblietkami, ktorý schová nezrovnalosti.

Gél-lak

Na odstránenie gél-laku budete potrebovať acetón. Ten pomocou vatového tampónu naneste na nechty a zabaľte ich aspoň na pätnásť minút do alobalu. Po uplynutí určitej doby alobal zložte a uvoľnený lak vatovým tampónom jemne zotrite. Aj v tomto prípade sa vyhnite silnému zoškrabovaniu, inak si nechty zničíte.

Ako na správnu manikúru?

Najskôr nechty ponorte aspoň na päť minút do vlažnej vody. Krásne ich tak zmäkčíte a kožičku zjemníte. Nechtovú kožtičku nikdy nestrihajte. Pomocou vhodnej nechtovej pomôcky ju zase zatlačte späť. Aby nepraskala a netvorili sa tak bolestivé zádery, aplikujte na ňu výživný olejček alebo krém. Nechty vždy pilujte jedným smerom, a to od okrajov ku špičke. Inak sa budú lámať a štiepiť.

Pred nanesením prvej vrstvy laku na nechty vždy používajte podkladový. Ten vaše nechty ochráni pred škvrnami a zažltnutím. Následne aplikujte svoj obľúbený lak. Ideálne sú dve vrstvy, aby sa lak tak skoro neodlupoval. Potom naneste ešte takzvaný top coat - ochranný vrchný lak, vďaka ktorému sa budú nechty pekne lesknúť a vydrží vám dlhšie. Ruky si nezabudnite pravidelne natierať krémom, aby neboli suché, ale hebké a pekné na pohľad.

Profimedia.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie