Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Anglický futbal opäť krvácal. Fanúšikovia sa bili s policajtmi
Zdielať na

Anglický futbal opäť krvácal. Fanúšikovia sa bili s policajtmi

NEWCASTLE / Nové škvrny na vizitke anglického futbalu! Aj tak možno označiť dva vážne incidenty, ktoré počas víkendu, bohužiaľ aj krvavými stopami, pripomenuli besnenie „rowdies“, anglických futbalových chuligánov, v 70. a 80. rokoch minulého storočia.

K vážnym nepokojom došlo včera v uliciach  Newcastlu, kde futbaloví chuligáni vo farbách miestneho klubu psychicky neuniesli potupnú prehru 0:3, ktorú  ich tímu v ligovom derby uštedril lokálny rival  - AFC Sunderland.

Tréner Sunderlandu ako utrhnutý z reťaze

Frustráciu domácich fanúšikov, zrejme  vyprovokovali aj prehnane emotívne reakcie nového trénera hostí Paula a Di Cania. Nespútaný Talian totiž na Britských ostrovoch "leží v žalúdku" mnohým ľudom, pretože ešte ako hráč oslavoval góly hajlovaním, pričom sa netajil obdivom k fašizmu a Mussolinimu. A jeho erupcia gólovej radosti na štadióne Newcastlu pôsobila včera na fanúšikov domácich, ako na býka červené súkno.  Svoju zlosť si po zápase vylievali nielen na priaznivcoch Sunderlandu, ktorých ohrozovali svetlicami, ale aj na policajtoch. Tí zadržali a poslali do basy  až 27 výtržníkov.

Krv tiekla aj vo Wembley

Necelých 24 hodín predtým sa podobný incident odohral  na štadióne Wembley. Vyradenie z FA cupu zle znášali fanúšikovia Millwallu, ktorých vášne museli  po prehre s Wiganom krotiť obuškami policajti. Za mrežami skončil aj výtržník, ktorý strážcovi zákona ukradol spadnutú prilbu. Zabudol totiž na to, že štadión je monitorovaný bezpečnostnými kamerami...

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články