Alexander Ovečkin

Alexander Ovečkin Zdroj: SITA

Ovečkin začína lenivieť: Kto by nechcel vylihovať na gauči pred telkou

Juraj Hudák • 02. apr 2020 o 21:30
Hráči NHL sú stále v neistote. Liga je totiž od 12. marca prerušená na neurčito, čo mnohým hokejistom najlepšej ligy sveta komplikuje profesionálny život. Musia sa totiž udržiavať pre prípad opätovného spustenia ročníka. Inak na tom nie je aj Alexander Ovečkin.

Hviezda Washingtonu Capitals sa snaží udržiavať vo forme rôznymi formami. Komplikuje mu to však najmä súčasná situácia, keď nemôže plnohodnotne trénovať spoločne so spoluhráčmi.

„Keď ste v tíme, tak sa viete navzájom podporovať a vyhecovať. Teraz to musíte zvládnuť sám, čo nie je jednoduché,“ povedal minulý štvrtok ruský útočník vo videorozhovore s novinármi.

Zároveň však prezradil, že netrénuje úplne sám. Pred začiatkom play-off si totiž stihol k sebe prizvať osobného trénera Pavla Burlačenka.

„Spolupracujem s ním už posledných pár rokov. Príde ku mne v ždy pred play-off a začneme spolu pracovať na špeciálnych cvikoch, aby som bol dokonale pripravený na túto časť sezóny. V tejto situácii som šťastný, že tu môže byť. Doma mám malý gym, v ktorom makáme spolu. Som rád, že je tu, pretože niekedy sa mi do toho naozaj nechce, on ale povie: ,OK poďme na to, musíme cvičiť‘.“

Hráči musia nájsť vnútornú silu

Peter Bielik
Peter Bielik

A presne toto obdobie je pre profesionálnych športovcov náročné. Podľa mentálneho kouča Petra Bielika je však pre nich dôležité zvládnuť vnútorný boj a odpor voči tomu, že sa im prekazili plány prípravy a súťaží.

„Touto fázou už však väčšina z nich zrejme prešla. Teraz sa už musia adaptovať na nové podmienky, aby sa aspoň relatívne udržali vo fyzickej kondícii, čo veľmi napomáha aj psychike. Z ich pohľadu by najmä nemalo ísť o prečkávanie tejto situácie, aby neupadli do letargie,“ vravel pre ŠPORT.sk mentálny kouč, ktorý narážal na fakt, že niektorí by mohli aj zlenivieť.

„Je to možné. Teraz musia hľadať vnútornú motiváciu, aby to tak nebolo. Je nutné mať víziu, že skôr alebo neskôr táto situácia pominie a potrebujú sa držať vo fyzickej a psychickej kondícii,“ dodáva Peter Bielik.

Presne takto súčasnú situáciu pomenoval aj Alexnder Ovečkin. Hoci sám na sebe cíti, že sa mu do niektorých vecí naozaj nechce, ako správny profesionál vie, čo má robiť v súčasnej situácii.

„Kto by nechcel len tak sedieť na gauči pred telkou a hrať sa s deťmi. Nikdy však neviete, kedy sa rozbehne táto sezóna, preto sa musíte udržiavať v dokonalej forme. Hoci sa už aj trochu nudím, snažím sa pracovať najlepšie ako viem,“ dodal na záver podľa sports.yahoo.com Ovečkin, ktorý má aktuálne na konte 48 gólov.

Pozrite sa na ďalší odkaz Zdena Cháru k súčasnej pandémii koronavírusu: