Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Koronavírus opäť zabíjal! Tento skvelý hudobník bude veľmi chýbať
Zdielať na

Koronavírus opäť zabíjal! Tento skvelý hudobník bude veľmi chýbať

Zdroj: Harshad Sharma/ilustračné

Každý deň minimálne jedna smutná správa. Koronavírus nemilosrdne kosí a nevyberá si. Herci, speváci, hudobníci, aj tí patria medzi obete COVID-19. O život pripravil famózneho hudobníka, doslova legendu jazzu, 85-ročného Ellisa Marsalisa.

Kto sa len trochu vyzná v hudbe a je priaznivcom jazzu, musel prijať správu o úmrtí amerického jazzmana a pianistu Ellisa Marsalisa s hlbokým zármutkom.

Koronavírus spôsobil tomuto skvelému hudobníkovi silný zápal pľúc, ktorý sa stal starému pánovi osudným.

Takto si zahrali otec so synom Wyntonom:

Správu zverejnil Marsalisov syn, Ellis Marsalis III. "Príčinou úmrtia bol zápal pľúc, ten mu ale spôsobila choroba COVID-19," citovala agentúra AP Marsalisa. Jeho otec žil v meste jazzu a blues, New Orleans, ktoré je aktuálne vírusom ťažko skúšané. Hold hosnulému vzdala aj starostka mesta LaToya Cantrell: "Ellis Marsalis bol legendou, učiteľom, otcom a ikonou, slová nestačia na to, aby sme opísali jeho umenie, radosť a zázrak, ktoré dával svetu".

Štyri zo šiestich Marsalisových detí sa vydali v jeho stopách a stali sa uznávanými hudobníkmi. Jeden z nich, Wynton Marsalis, zverejnil stručnú a výstižnú spomienkovú vetu: Odišiel tak, ako žil - prijímajúc realitu". Sústrasť prejavilo mnoho hudobníkov, napríklad aj John Legend.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie