Messenger konečne dostal aplikáciu na Mac, sťahujte

Facebook Messenger
Štyri roky po vydaní na Windows 10 prichádza verzia pre Mac.

Facebook Messenger je už nejaký čas dostupný aj ako aplikácia pre Windows, no užívatelia Macu sa museli doteraz spoliehať len na webovú verziu. To však už neplatí, Facebook Messenger totiž po dlhých rokoch čakania nájdete ako aplikáciu v Mac App Store.

Aplikácia pre Mac je prakticky totožná s verziou v prehliadači a hneď po inštalácii si vyžiada overenie prihlásenia cez prehliadač. Takže ak ste prihlásení na Facebook v prehliadači, prihlásenie sa do aplikácie je naozaj záležitosťou len pár sekúnd. Čerešničkou na torte je podpora Dark Mode, ktorá funguje automaticky v závislosti od nastavenia systému. Ak teda máte defaultne zapnutý tmavý motív systému, Messenger je už po prvom zapnutí s tmavým pozadím.

Messenger na Macu tiež podporuje možnosť odosielania príloh, na rozdiel od WhatsAppu aj s pomocou drag-and-drop metódy. Výhodou je tiež podpora interaktívnych notifikácií, cez ktoré môžete okamžite odpovedať na správu. Za nevýhodu aplikácie však pokladám že miesto vlastného zvuku prijatej správy sa spolieha na základný zvuk systémovej notifikácie, takže už po chvíli budú zvuky v Messengeri otravné, presne ako neustále vibrovanie telefónu.

Ďalšie vychytávky aplikácie zahŕňajú možnosť nastavenia predvolenej farby pokožky u emoji, možnosť upraviť notifikácie alebo pristupovať k nastaveniam profilu cez webový prehliadač. Aplikácia je dostupná bezplatne v Mac App Store.

Facebook Messenger

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.