Platy znížili hráčom v českých kluboch i v bundeslige

2. 4. 2020 |
 

V Česku súhlasili so znížením platov futbalisti Sparty Praha aj Českých Budějovíc, v Nemecku s tým súhlasili futbalisti bundesligových klubov Werder Brémy a VfL Wolfsburg.

Fanúšikovia Sparty Praha. Ilustračné foto - TASR

V čase pandémie koronavírusu sa niekoľko klubov rozhodlo skrátiť platy svojim futbalistom. V Česku súhlasili so znížením platov futbalisti Sparty Praha aj Českých Budějovíc. napodobnili tak konanie hráčov ďalších českých prvoligových klubov ako Jablonec, Mladá Boleslav, Zlín či Baník Ostrava.

Platy futbalistom znížili aj o 30 percent 

"Hráči A-mužstva s platnosťou od 1. apríla pristúpili na zníženie základnej zložky mzdy o dvadsať, resp. tridsať percent v závislosti na výške základného platu," oznámila Sparta na oficiálnom webe.

🛒

Na krátenie platov v čase pandémie koronavírusu pristúpili vo štvrtok aj futbalisti bundesligových klubov Werder Brémy a VfL Wolfsburg. Opatrenia sa budú týkať aj realizačných tímov.

Futbalisti pomáhajú v supermarketoch 

Podľa informácie agentúry DPA sa kluby dohodli aj na znížení pracovných úväzkov ďalších zamestnancov. "Aj Werder Brémy sa pripojí týmto krokom k solidarite a jednote," uviedol v oficiálnom vyhlásení šéf exekutívy Werderu Klaus Filbry. Wolfsburg v komuniké tiež dodal, že šesť hráčov prvého mužstva bude v piatok v dvoch miestnych supermarketoch pomáhať pri doplnení tovaru v regáloch. "Aj my chceme priložiť takto ruku k dielu," povedal kapitán "vlkov" Josuha Guilavogui.

Na Slovensku je futbalový klub MŠK Žilina od 1. apríla v likvidácii. Jedným z dôvodov mala byť neochota hráčov A-tímu pristúpiť počas pandémie koronavírusu k zníženiu platov. Klub o tom informoval v pondelok na svojej oficiálnej internetovej stránke.

 
ČO SA DEJE
  • Najnovšie
  • |
  • Mesiac
  • Týždeň
  • Celkovo