Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Uhádnite, koľko rokov má najstarší profesionálne hrajúci futbalista
Zdielať na

Uhádnite, koľko rokov má najstarší profesionálne hrajúci futbalista

JERUZALEM / Postavil sa pred futbalovú bránu, odohral zápas a aj keď jeho družstvo prehralo, zapísal sa do Guinessovej knihy svetových rekordov ako najstarší hráč v profesionálnom futbalovom zápase. Isaak Hayik po 90-minútovom zápase vyhlásil, že je "pripravený odohrať ešte jeden zápas".

Isaak Hayik sa postavil do brány izraelského tímu Ironi Or Yehuda len niekoľko dní pred svojimi 74. narodeninami. Potvrdenie o zápise do Guinessovej knihy rekordov dostal do rúk krátko po zápase.  

Podľa portálu BBC i keď jeho mužstvo dostalo od Maccabi Ramat Gan výprask 5:1, Isaak si pripísal niekoľko obdivuhodných zákrokov.

Jeden z jeho synov, 36-ročný Moše Hayik opísal otcov výkon ako "neuveriteľný". Vtipkoval o tom, že keď hrajú spolu futbal, "zväčša sa unaví skôr" ako jeho otec.

Predchádzajúci držiteľ rekordu bol uruguajčan Robert Carmona, ktorý nastúpil v rámci profesionálneho družstva Pan de Azucar v roku 2015 ako 53-ročný.

51-ročný japonský útočník Kazuyoshi Miura je najstarší profesionálny futbalista, ktorý skóroval gól v súťažnom zápase. Vďaka jeho gólu v roku 2017 vyhralo mužstvo Yokohama FC nad Thespa Kusatsu 1:0 a tým pokoril 52-rokov pretrvávajúci svetový rekord sira Stanleyho Matthewsa.  

Muži v zrelom veku žnú úspechy aj na ľade:

Súvisiace články