Čo by ste nemali podceniť pri výbere chladničky?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pri chladničke sa často upriamujeme na údaj o energetickej spotrebe, volíme spomedzi jednotlivých typov a prednosť dáme najmä tomu s funkciami. Sú však aj ďalšie atribúty, ktoré často pri výbere zanedbávame a neskôr kúpu ľutujeme.

Tak, ako pri viacerých zariadeniach nestačí hľadieť iba na vizuál či na jeden atribút, ale na celkové vybavenie a funkčnosť, vzťahuje sa to aj na výber chladničiek. Nestačí sa orientovať len v rozmedzí hlavných parametrov, pri posudzovaní by mali byť dôležité totiž úplne všetky. Poďme sa preto pozrieť, čo pri tomto zariadení často podceňujeme.

 

chladničkaPodceňujeme meranie

Pri kúpe chladničky mnohí zabúdajú na priestory kuchyne a rátajú s tým, že sa ich zvolený typ zmestí na pôvodné miesto predchodcu takmer automaticky. Ak ale volíte spomedzi väčších rozmerov, zabúdať by ste nemali na všetky miesta, kadiaľ zariadenie budete presúvať. Veľkosť výťahu či rozmery dverí sa často zanedbávajú a sú nemilým prekvapením, ktoré vás ešte pred samotným spojazdnením chladničky dokáže zastaviť.

 

chladničkaNevhodná pozícia v kuchyni

Chladničku nemôžete umiestniť len podľa toho, ako sa vám to v priestoroch kuchyne hodí. Pokiaľ totiž zvolíte nevhodné miesto, výrazne tým ovplyvníte celkový chod zariadenia. Priame slnko chladničku vystaví nepríjemnému prehrievaniu a na zhoršení jej fungovania sa budú podieľať aj zariadenia produkujúce teplo.

ideálna kuchyňaPrečítajte si tiež
Ideálna kuchyňa. Ako sa vyhnúť chybám v návrhu.

 

chladničkaZbytočne veľká kapacita

Jednu z najväčších chýb robíme najmä pri veľkosti úžitkového objemu. Priveľké priestory, ktoré nedokážeme zaplniť, extrémne zvyšujú spotrebu energie a za nevyužité miesto si zbytočne priplácame. Veľkosť objemu by sa mala vyberať podľa potrieb rodiny, zapĺňať chladničku sa odporúča na 70 percent a treba rátať s tým, že na jedného člena potrebujete 70 litrov v chladiacej časti a 25 litrov v mrazničke.

 

chladničkaZabúdame na hlučnosť

Údaj o hlučnosti by sa nemal zanedbávať a už vôbec nie vtedy, keď bývate v malých priestoroch alebo za predpokladu, že nemáte oddelené izby. Ak pri výbere chladničky tento údaj nezohľadníte, dennodenne budete čeliť väčšej hlučnosti. Odporúča sa voliť pod úroveň 40 decibelov, v takom prípade o chladničke nebudete totiž ani len vedieť.

Či už to bude Gorenje chladnička alebo tá značky Bosch, tieto atribúty by ste nemali podceniť pri akomkoľvek prevedení.

— PR článok —
Foto: volodyar / Shutterstock.com


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.