Tieto štyri funkcie chladničky vám uľahčia fungovanie

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kým kedysi si chladnička vyžadovala našu pravidelnú pozornosť, dnes je ďaleko samostatnejšia a jej chod berieme úplne automaticky. Vďačiť za to môžeme najmä funkciám, ktoré nám výrazne šetria čas, znižujú spotrebu chladničky a sú zárukou predĺženia jej životnosti.

Na pokrokové technológie sme si rýchlo zvykli, očakávame ich už takmer bežne pri akomkoľvek type zariadenia. Niet sa teda čomu diviť, že aj chladnička s funkciami patrí medzi najvyhľadávanejšie typy. Veď ten, kto si raz takú zaobstará, na tento typ už jednoducho nezanevrie.

 

1.  Systém, ktorý zabraňuje tvorbe námrazy

Námraza sa v kombinovanej chladničke s beznámrazovým systémom stáva minulosťou. Táto funkcia je známa pod označením NoFrost a snahou takmer každého výrobcu je túto technológiu do svojich modelov zakomponovať.

 

2. Urýchľovač chladenia aj mrazenia

Super chladenie (SuperCool) či supermrazenie (SuperFreeze) umožňuje vašej chladničke po spustení ešte znížiť teplotu. Táto funkcia sa používa najčastejšie pri vkladaní potravín. Jednoducho si vopred zapnete zníženie a chladnička upraví teplotu, čím nedôjde k výrazným teplotným výkyvom, ktoré by vplývali ako na čerstvosť potravín, tak aj na celkovú prevádzku zariadenia.

Prečítajte si tiež
22 tipov, ako vám ovocie a zelenina vydržia dlhšie.

 

3. Antibakteriálna ochrana

Hygienicky nezávadnému chodu chladničky výrazne napomáha antibakteriálny povrch. Ak ním však chladnička nie je vybavená, nápomocný bude aj filter. V oboch prípadoch zabraňujete rozšíreniu mikroorganizmov a eliminujete tým aj nepríjemný pach.

 

4. Priehradky s nulovou teplotou

Chladničky vybavené nulovou zónou zjednodušujú skladovanie potravín. V týchto zásuvkách sa dá prispôsobiť teplota a vlhkosť podľa toho, čo do nich vložíte. Najčastejšie sú vyhradené najmä ovociu a zelenine, prípadne mäsu a potravinám podliehajúcim rýchlej skaze.

Tieto funkcie patria medzi tie najznámejšie. Každý výrobca sa však líši rôznosťou ponuky funkcií a či už bude vaša voľba Samsung alebo Electrolux chladnička, prípadne siahnete po úplne inej, opis funkcií vás pri výbere správne nasmeruje.

— PR článok —
Foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.