Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kahn si zafilozofoval. Porovnal pandémiu s 11. septembrom

Po potlačení pandémie s koronavírusom by malo nasledovať poučenie z krízového obdobia. Člen predstavenstva FC Bayern Mníchov Oliver Kahn síce týmito slovami nepovedal nič prevratné, ale svoje myšlienky týkajúce sa celého ľudstva aj futbalu rozmenil na drobné.

02.04.2020 15:58
GERMANY SOCCER CHAMPIONS LEAGUE Foto: ,
Oliver Kahn v drese Bayernu.
debata

Niekdajší skvelý nemecký futbalový brankár si dovolil porovnanie súčasnej krízy s útokmi na Svetové obchodné centrum v New Yorku v septembri 2001.

"Epochálne skúsenosti si od nás vyžadujú sebareflexiu a spätnú väzbu. Len tak môžeme urobiť svet lepším. Po 11. septembri 2001 mnohí predpokladali, že sa svet zmení k horšiemu.

Skutočnosťou sa stala potreba väčšej bezpečnosti. Aj po súčasnej kríze s koronavírusom príde nový život," ubezpečil Oliver Kahn v rozhovore pre Sportbild, cituje ho aj portál laola1.at.

Pohľad 50-ročného majstra Európy z roku 1996 do blízkej budúcnosti je optimistický. "V súčasnosti ešte nevieme presne predpovedať, ako sa zmení náš život a tiež ako sa zmení futbal.

Myslím si však, že si budeme viac vážiť podstatu futbalu – radosť, pozitívne emócie a spoločné zážitky. To všetko by malo prevládnuť nad nenávisťou, osočovaním a násilím," myslí si 86-násobný nemecký reprezentant.

Bronzový medailista z majstrovstiev sveta 2006 odpovedal aj na otázku, ako sa koronakríza dotkne letného prestupového termínu s futbalistami. Všeobecne sa hovorí o tom, že ceny za hráčov poklesnú a profesionálne futbalové kluby budú musieť ťažšie zháňať peniaze na svoj chod.

„Tí najlepší budú mať stále svoju výnimočnú cenu a svoj vlastný trh. Všeobecne však nastane sploštenie platov aj hráčskych zmlúv,“ dodal Kahn.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Oliver Kahn #koronavírus