V rozhovore sa okrem iného dočítate:

  • čo jej pomáha prežiť krízovú situáciu
  • odkedy by mala vláda zmierniť opatrenia
  • ako redukovala náklady spoločnosť Profesia.sk
  • či si myslí, že sa ľudstvo niekedy zmení
  • čo dokáže urobiť kríza s rodinami

Ako vnútorne prežívate aktuálnu krízu spojenú s koronavírusom?

V minulom rozhovore sme sa rozprávali o tom, že raz bude musieť prísť niečo, čo nás prinúti uvedomiť si základné ľudské hodnoty, ktoré sme si prestali vážiť. Občas sa vytrácala dôvera, láskavosť, spolupatričnosť, empatia či súcit. Teraz sme si mnohí uvedomili, že sme žili v dlhodobej kríze hodnôt.

Šíriaci sa vírus nám môže pomôcť uvedomiť si, akí sme zraniteľní a že nie vždy sme pánmi tohto sveta. Ja som momentálne v pokoji, verím, že mimoriadna situácia poskytne mnohým z nás uvedomenie, že nie všetko je samozrejmosť, ako aj to, čo nám prináša v živote skutočné šťastie.

Máte z niečoho strach?

Strach vnímam ako nedostatok dôvery. Držím sa myšlienky, že všetko v živote má svoj zmysel a nedeje sa to náhodou. To znamená, že strach nemám, respektíve som sa s ním naučila pracovať, pomenovať, z čoho ho mám.

Veľmi mi pomáha, keď sa sama seba spýtam, čo zlé sa mi môže stať, a snažím sa do tejto situácie vžiť. Neskôr môže človek zistiť, že skutočný koreň strachu je v niečom inom. Keď na toto príde, vie sa s tým lepšie vyrovnať a pracovať na sebe.

Radšej ľudia než marketing

V akom pracovnom režime aktuálne funguje Profesia? Naštartovali ste nejaké transformačné kroky, ktoré reflektujú situáciu?

Už tretí týždeň pracuje celá naša firma z domu. Máme nastavený režim pravidelných online mítingov. Dávam si záležať, aby sa komunikovalo otvorene. Týka sa to konkrétnych opatrení, čísiel a všetkého, čo sa deje. Chod firmy je zabezpečený, navyše robíme viac.

Zamestnanci sa zapojili do rôznych dobrovoľníckych aktivít. Vnútri firmy vznikli tímy pre CSR pomoc. Spustili sme videopohovory, aby klienti hromadne nerušili nábory, ale využili online možnosti. Vytvorili sme Covid-19 Recruitment Report, kde sprístupňujeme dáta o pracovných ponukách v tejto mimoriadnej situácii.

Museli ste urobiť aj nejaký druh úsporných opatrení?

Úsporné opatrenia sa týkajú aj nás. Vnímame dočasný prepad tržieb. Naše vízie zatiaľ so žiadnym prepúšťaním nepočítajú, radi by sme udržali všetky pracovné miesta. Museli sme však zoškrtať 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa