Apple ukončí možnosť opravy pre niektoré modely MacBook Air a MacBook Pro

Nadišiel čas na rozlúčku s piatimi modelmi MacBooku Air a MacBooku Pro.

Apple to síce ešte oficiálne neoznámil, ale na internet sa dostali interné pokyny spoločnosti pre zamestnancov servisov. Spoločnosť v ňom uvádza, že už tento mesiac ukončí možnosť opravy niektorých starých modelov MacBook Air a MacBook Pro.

Reč je o celkom piatich zariadeniach, ktoré Apple uviedol na trh v rokoch 2013 a 2014, čo sú na dnešné pomery naozaj staré prístroje a nečudujeme sa, že výroba náhradných komponentov a všeobecná možnosť opravy zariadenia sa blíži ku koncu.

Na zoznam starých zariadení sa tak už 30. apríla/dubna 2020 dostanú modely MacBook Air z polovice roka 2013 a zo začiatku roka 2014, a to v oboch veľkostiach – 13″ aj 11″. Tieto zariadenia vo svojej štandardnej výbave ponúkali dvojjadrový procesor Intel Core i5, grafický čip Intel HD 4000, 4GB RAM a 128GB úložisko. Zároveň šlo o posledné modely s portom Thunderbolt prvej generácie.

Ďalším vyradeným zariadením bude 13-palcový MacBook Pro zo začiatku roka 2013. Okrem toho, že šlo o jeden z prvých modelov s Retina displejom a bez mechaniky SuperDrive, prístroj ponúkal široké spektrum konektorov. Okrem nabíjačky MagSafe 2 ponúkal dvojicu portov Thunderbolt, dva porty USB 3.0, slot pre pamäťové karty SDXC a HDMI konektor. Po stránke hardvéru ponúkal v základnej výbave ponúkal dvojjadrový Intel Core i5 s frekvenciou 2.5GHz, 8GB RAM a 128GB úložisko, v kombinácii s grafickým čipom Intel HD 4000. Tento prístroj ešte nemal Force Touch trackpad.

Či sa na zoznam zastaralých zariadení pripíše aj to vaše, zistíte jednoducho kliknutím vľavo hore na  Apple menu – O tomto počítači Mac. V sekcii Prehľad je druh vášho zariadenia uvedený v prvom riadku nad procesorom, pamäťou, grafikou a sériovým číslom.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.