Prežil španielsku chrípku aj 2. svetovú vojnu. Z koronavírusu sa vyliečil najstarší pacient, 104-ročný starček

Hyriaková Kristína

Reprofoto: Youtube (KOIN 6)

Napriek tomu, že hrozba koronavírusu je stále okolo nás a každý deň sa budíme s malou dušičkou a necítime sa úplne v poriadku, prináša to so sebou aj krásne príbehy, ktoré nám dodávajú nádej.

Článok pokračuje pod videom ↓

Taký je aj príbeh Billa Lapschiesa, o ktorom informoval portál People. Bill sa narodil v roku 1916, prežil pandémiu chrípky v roku 1918, druhú svetovú vojnu a teraz aj COVID-19. Svoje 104 narodeniny oslávil 19 dní po tom, ako mal horúčky a viac ako 25 dní po prejavení prvého príznaku koronavírusu. Žije v domove pre veteránov Edwarda C. Allwortha v Libanone v Oregone, ktorý je asi 80 kilometrov južne od Portlandu.

Sám nevie, ako sa vyliečil

Jeho ošetrujúci lekár Rob Richardson však povedal, že všetko prebiehalo v poriadku, nemal ani závažné problémy s dýchaním, preto ani nepotreboval pľúcny ventilátor. Billova rodina mu prišla osobne popriať k narodeninám, samozrejme, musela pritom dodržiavať prísne pravidlá, a to napriek tomu, že sa Bill z koronavírusu vyliečil. Nechýbala však torta, balóniky a všetky veci, ktoré k narodeninám patria.

Jednoducho to prestalo

Svojej vnučke povedal, že sám nevie, ako sa vlastne z koronavírusu vyliečil. „Proste to prestalo,“ povedal. Na otázku, aké to je, mať 104 rokov povedal, že sa cíti dobre. Podľa Richardsona bol Billy po prejavení prvých príznakov hneď izolovaný.

O tri dni neskôr sa zistilo, že v dome sa nachádza niekoľko obyvateľov, ktorí vykazujú znaky koronavírusu a všetci boli izolovaní. Teraz je však Billy úplne zdravý. „Je uzdravený a je veľmi drzý! Zároveň je však nadšený,“ povedala jeho dcéra.

Najnovšie články