I. Rudolf pôsobil vo viacerých slovenských médiách ako redaktor pre vnútornú politiku, naposledy v televízii Markíza. V minulosti bol riaditeľom tlačového odboru a hovorcom ministerstva obrany, v komunikácii radil aj bývalej premiérke Ivete Radičovej.

Naposledy pôsobil v oblasti vzťahov s verejnosťou ako majiteľ a výkonný riaditeľ PR agentúry s názvom W.R.P.R. Jej klientom bola aj spoločnosť Towercom, kde súčasný minister A. Doležal naposledy pracoval ako riaditeľ pre inovácie.

I. Rudolf je aj spolumajiteľom v spoločnosti W.R. Media, ktorá vlani v novembri ohlásila spustenie spravodajského portálu Defence. Šéfredaktorom webu sa stal bývalý novinár Plus 7 dní, RTVS, Pravdy či Nového Času Lukáš Milan, manžel aktuálnej ministerky kultúry Natálie Milanovej (OĽaNO).

„S Andrejom Doležalom som pracovne prišiel do kontaktu niekoľkokrát, pričom na mňa vždy pôsobil ako mimoriadne šikovný profesionál. Jeho ponuku som preto prijal s radosťou. Zároveň si uvedomujem zodpovednosť a dôležitosť komunikácie pri takom dôležitom a veľkom rezorte, akým je doprava a výstavba. Práve v čase krízy, ktorú zažívame, je poctivá a citlivá komunikácia smerom k verejnosti, ale aj zamestnancom rezortu kľúčová,“ skonštatoval I. Rudolf, ktorý je zodpovedný za kompletnú komunikáciu MDV, zároveň pôsobí aj ako hovorca.

Hovorkyňou ministerstva dopravy bola počas pôsobenia predošlého ministra Árpáda Érseka Karolína Ducká.