Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nemocnice v Žilinskom kraji dostali veľký dar. Desať zdravotníckych zariadení dostane nové autá
Zdielať na

Nemocnice v Žilinskom kraji dostali veľký dar. Desať zdravotníckych zariadení dostane nové autá

ŽILINA / Do nemocníc Žilinského kraja prichádza dôležitá pomoc. Do desiatich zdravotníckych zariadení mieria automobily, ktoré môže ich personál využívať v čase aktuálnej pandémie.

Koronavírus ukázal,  že ľudia dokážu pomáhať. Niet pochýb o tom, že všetky autá budú užitočné v každej jednej nemocnici, do ktorej prídu."My sme preto zapožičali Žilinskému kraju desať vozidiel, ktoré pomôžu ľuďom v prvej línií v ich každodennej práci" povedal konateľ Škoda auto Slovensko, Marek Růžička.

Kľúče od nových áut si však prevzali nielen riaditelia nemocníc, ktoré spravuje žilinská župa, ale aj tých, ktoré má na starosti priamo štát. Podľa predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja, Eriky Jurinovej, tak dostanú nové autá vo Fakultnej nemocnici v Žiline, Univerzitnej nemocnici v Martine, vojenskej nemocnici v Ružomberku, Kysuckej nemocnici, Liptovskej nemocnici, Hornooravskej nemocnici a Dolnooravskej nemocnici.

Poslúžia tak vo všetkých regiónoch Žilinského kraja. A viacerí šéfovia týchto zdravotníckych zariadení nám povedali, čo to pre nich znamená v tomto náročnom období. "Vzhľadom na náš zastaralý vozový park nám to veľmi pomôže," povedal riaditeľ martinskej nemocnice Dušan Krkoška. "Musíme každý deň takmer chodiť do Banskej Bystrice so vzorkami a vek našich vozidiel je okolo desať rokov v priemere," okomentoval riaditeľ Kysuckej nemocnice Martin Šenfeld.Aj táto forma pomoci dokazuje, že v týchto neľahkých časoch ľudia vedia, čo je súdržnosť. "Náš personál je pod  obrovským psychickým tlakom a proste, keď aj budú vidieť, že to niečo sme dostali, tak budú vidieť, že tá spoločnosť akokeby bola s nami," dodal riaditeľ žilinskej nemocice Igor Stalmašek.

Vláda zriadila Fond vzájomnej pomoci. Peniaze, ktoré sa v ňom budú zbierať budú pomáhať v boji proti koronavírusu. Pozrite si video:

​​

Súvisiace články