Covid-19

Turistom vo vlastnom (hlavnom) meste!

6.5.2022

V čase krízy a karanténnych opatrení v súvislosti s koronavírusom COVID-19 sa BTB rozhodlo podporiť miesta, ktoré prišli o všetkých návštevníkov a musia byť teraz zatvorené. Zároveň ide o podporu cestovného ruchu domácimi obyvateľmi po kríze.

Ideou celého projektu je ukázať Bratislavčanom, ale aj všetkým Slovákom, turisticky navštevované miesta, ktoré však možno ani sami ešte vôbec alebo už dlhšie nenavštívili. Našou snahou je ich podporiť a prezentovať v tomto ťažkom čase, ktorý zasiahol najmä odvetvie cestovného ruchu. Rozhodli sme sa preto nakrútiť 15 vizuálne zaujímavých online prehliadok s moderátorkou, ktorá predstaví bližšie napríklad Bratislavský hrad, Primaciálny palác, ale aj Národný salón vín, či pamiatky modernej architektúry a ďalšie miesta,“ uviedla A. Melicharová predsedníčka predstavenstva BTB.

Prehliadky budú zverejnené približne každé 3 dni na stránke visitbratislava.com/somdoma a na sociálnych sieťach Facebook, Instagram a YouTube. Moderuje ich Michaela „Kicka“ Kicková, známa z komerčného rádia a vytvorené sú tak, aby boli zaujímavé aj pre mladšie publikum. O informácie sa postarali profesionálni bratislavskí sprievodcovia, ktorí sa snažili obsah každej časti zhrnúť do 3 - 5 minút.

Okrem projektu Turistom vo vlastnom meste je na webe BTB zverejnený aj priebežne aktualizovaný zoznam mnohých bratislavských inštitúcií ako múzeá, galérie, divadlá, reštaurácie i e-shopy lokálnych dizajnérov, ktoré ihneď zareagovali na situáciu a vytvárajú online obsah, livestreamy, poskytujú okienkový predaj alebo donášku. Stránka visitbratislava.com/somdoma dokonca ponúka virtuálne prehliadky a online kamery mesta, či výučbu cudzích jazykov, dokonca aj toho slovenského.

Pre BTB nejde o ojedinelú aktivitu. Už niekoľko rokov po sebe sa venuje aj video tvorbe, ktorú využíva na prezentáciu Bratislavy a jej regiónu doma a v zahraničí. Okrem mesta prezentuje aj svoju turistickú kartu Bratislava CARD City & Region, svojich členov, rôzne podujatia a produkty cestovného ruchu. Aktuálne natáčanie však bolo špecifické vzhľadom na prebiehajúcu karanténu, ktorá zmenšila tím na 3 ľudí a v obmedzenom režime to stihla za pár dni natáčania.

Ďakujeme kolegom zo všetkých participujúcich inštitúcií, ktorí nám vznik krátkych online video-prehliadok umožnili. Táto aktivita podporuje a je súčasťou iniciatívy mesta Bratislava zvladneme.to a #somdoma. Projekt Turistom vo vlastnom meste je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR. Link na prvú online prehliadku: https://youtu.be/paqSHCpcyjw ↗︎ Kontakt pre média: Maroš Plitko, [email protected], 0908 755 661

Zdieľať