OH 2020 v Tokiu sa uskutočnia o rok na prelome júla a augusta

NETKY.SK • 30 Marec 2020, 14:19 • 2 min
OH 2020 v Tokiu sa uskutočnia o rok na prelome júla a augusta

TOKIO - Olympijské hry v Tokiu sa uskutočnia od 23. júla do 8. augusta 2021. V dnešných hdoináh o tom rozhodli organizátori spolu s Medzinárodným olympijským výborom (MOV).

slovakia

left justify in out

Zmena termínu

Minulý týždeň rozhodol MOV o preložení OH na budúci rok pre pandémiu koronavírusu. Pôvodne sa mali konať od 24. júla do 9. augusta 2020. Hry sa tak uskutočnia o rok takmer v rovnakom termíne. Paralympijské hry budú v Tokiu na budúci rok od 24. augusta do 5. septembra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tokyo 2020 (@tokyo2020),

 

Rýchle rozhodnutie

Šéf organizačného výboru Joširo Mori avizoval na tento týždeň telefonické rozhovory so šéfom MOV Thomasom Bachom o stanovení náhradného termínu olympiády, napokon o ňom rozhodli už v ten istý deň.

 

3 hlavné kritériá

Toto rozhodnutie o odklade sa prijalo na základe 3 hlavných kritérii ešte dňa 17. marca 2020. V dnešných hodinách sa užlen formálne potvrdili. Podporili ich všetky národné olympijské výbory. Sú nimi:

 

1. chrániť zdravie športovcov, ako aj všetkých zúčastnených a zabrániť tak šíreniu COVID-19

 

2. Zabezpečiť záujmy olympionikov

 

3. Kritérium športového kalendára (dostatočná príprava pred olympiádou)

 

img

 

Ochrana športovcov aj podujatia

Nový termín olympiády, ktorý je naplánovaný presne o rok neskôr od pôvodného, má tiež ďalšiu výhodu. Akékoľvek narušenie, ktoré spôsobí odklad, sa bude riešiť v záujme športovcov a IF tak, že bude možné obmedziť športový kalendár podujatí na minimum. Okrem toho poskytnú dostatok času na dokončenie kvalifikačného procesu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies