Osamelým ľuďom ponúkajú “službu ucha”

2. 4. 2020

Na bezplatnej linke 0800 188 610 sú od utorka 31. marca 2020 k dispozícii rehoľné sestry zo štyroch kongregácií na Slovensku, ktoré sa spojili, aby v čase zápasu s koronavírusom boli ľuďom bližšie. Pomoc pri zvládaní sociálnej izolácie ponúka aj Liga za duševné zdravie.

Od pondelka do piatku v čase od 9.00 do 18.00 sú sociálne sestry, saleziánky, uršulínky a školské sestry sv. Františka k dispozícii v službe počúvania a povzbudenia prostredníctvom telefónu..

„Veľa starších ľudí, ale aj mladých sa cíti osamelo. Áno, sú rôzne linky pomoci, tiesňové linky a pod. Toto je však mimoriadna a dobrovoľná služba nás, rehoľných sestier, s ktorými sa ľudia môžu porozprávať, ak sa cítia osamotení a potrebujú aj duchovné povzbudenie,“ povedala saleziánka Monika Skalová.

Téme duševné zdravie v čase epidémie koronavírusu sa veľmi intenzívne venujú aj poprední odborníci, psychiatri a psychológovia na stránke www.dusevnezdravie.sk alebo na facebookovom profile https://www.facebook.com/ligazadusevnezdravie/

Na tejto webstránke nájdete napríklad veľký psychologický manuál na zvládnutie karantény a sociálnej izolácie, rady ako sa nezblázniť, zvládnuť úzkosť a obavy spojené s koronavírusom, zoznam liniek dôvery a ďalšie články a videá. V prípade, že potrebujete pomoc odborníka, môžete volať na Linku dôvery Nezábudka 0800 800 566.   

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!