WHO a Rakuten Viber sa spojili, aby spoločne bojovali proti dezinformáciám, ktoré sa týkajú COVID-19.

Svetová zdravotnícká organizácia (WHO) a Rakuten Viber dnes oznámili svoje partnerstvo s cielom bojovať proti nepresným informáciám týkajúcim sa ochorenia COVID-19 a to s pomocou interaktívneho chatbota, ktorý je k dispozícii v mnohých jazykoch. Cieľom chatbota je reagovať na fake news a nepravdivé informácie, ktoré sa o tomto ochorení rýchlo šíria.

Chatbot je k dipozícii všetkým, ktorí hľadajú presné informácie a to v angličtine, arabčine, ruštine a čoskoro bude k dispozícii v ďalších viac ako 20 jazykoch. Chatbot odpovedá na najčastejšie dotazy týkajúce se pandémie a poskytuje nejnovšie informácie.

Sekcia Najnovšie správy je aktualizovaná v reálnom čase a uverejňuje informácie priamo z oficiálnych stránok WHO. To všetko priamo na vašom smartphone. Ďalšie hlavné sekcie sú „Ako sa ochrániť“, „Použitie masky“, „Odporúčania pre cestovanie“ a interaktívne sekcie „Mýty“, kde nájdete kvíz, ktorý overí vaše vedomosti o víruse COVID-19.

„WHO sa snaží zabezpečiť prístup k spoľahlivým informáciám čo najväčšiemu počtu ľudí s pomocou digitálnych technológií. Informácie majú silu a môžu v tejto pandémii zachrániť ľudské životy,“ povedal generálny riaditeľ WHO Director-General Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Pomáhame ľuďom byť v spojení a zároveň spolupracujeme s lokálnymi a globálnymi zdravotníckymi organizáciami po celom svete a zabezpečujeme prísun informácií a možnosť bojovať s šírením nepravdivých informácií. Rakuten Viber a WHO spolupracujú, aby zaistili jednotlivcom aj komunitám prístup k informáciám Aj v tejto zložitej dobe. Používaním chatbota získate prístup k informáciám, ktoré môžete zdieľať s ďalšími ľuďmi a vzájomne si tak pomáhať, „povedal Djamel Agaoua, CEO Rakuten Viber. 

 

Chatbot je zadarmo a je k dispozícii pre všetkých používateľov Viber na celom svete, teda pre 1,1 miliardu osôb. Viber tiež uvádza špeciálny súbor samolepiek, ktorý je zameraný na podporu práce zdravotníkov, ktorí s vírusom bojujú a jeho cieľom je tiež šíriť motiváciu a pozitívny prístup v čase mnohých obmedzení. Každý, kto si samolepky stiahne má automaticky prístup do chatbota. Chatbot je k dispozícii tu https://vb.me/c6e9fa

WHO

WHO pracuje po celom svete na propagácii zdravia a zaistení bezpečného sveta. Pomáha všetkým, ktorí sú zraniteľní. Našim cieľom je, aby ďalšia miliarda ľudí mala prístup k zdravotníckym službám, aby ďalšia miliarda ľudí bola ochránená pred zdravotnými rizikami a ďalšia miliara ľudí mala možnosť žíť zdravší a lepší život.

O platforme Rakuten Viber

Rakuten Viber spája ľudí. Nezáleží na tom, kto sú, alebo odkiaľ sú. Naša celosvetová užívateľská základňa má prístup k celému radu funkcií, ako sú individuálne rozhovory, videohovory, skupinové zasielanie správ, novinky a diskusia so svojimi obľúbenými značkami a celebritami. Našim užívateľom prinášame bezpečné a slobodné prostredie na zdieľanie svojich emócií. 

Rakuten Viber je súčasťou Rakuten Inc., svetového lídra v oblasti e-commerce a finančných služieb. Je oficiálnym komunikačným kanálom FC Barcelona a oficiálnou aplikáciou na zasielanie správ a telefonovanie pre Golden State Warriors.

Pridajte sa k Viberu a užite si najlepší komunikačný zážitok na svete!

Najnovšie informácie o aplikácii Viber sú pre vás vždy pripravené v oficiálnej komunite Viber Slovakia. Tu sa dozviete novinky o nástrojoch v našej aplikácii a môžete sa tiež zúčastniť zaujímavých ankiet.

Zaujímajú vás ďalšie informácie o Rakuten Viber? Nájdete ich tu brand center.

Zdroj: TS