Najlepšie NÁPOJE počas koronavírusu: Tieto tekutiny povzbudia imunitu

Zdroj: gettyimages.com
2020-04-02 19:00:00

Stop kolovým nápojom, sladkým limonádam a alkoholu, ktoré majú priam deštruktívne účinky na imunitný systém. Zabojujte o jeho záchranu vhodnými nápojmi, ktoré sú vhodné obzvlášť teraz počas koronavírusu.

Je veľa spôsobov, ako sa udržať zdraví uprostred koronavírusu, no zaručeným a osvedčeným spôsobom je posilnenie imunitného systému. Ten možno považovať za obranný systém tela, ktorý prostredníctvom viacerých orgánov a určitých buniek a tkanív vyhľadáva zlé baktérie, vírusy, parazity a pod a následne na ne zaútočí, ako sa uvádza na medicaldaily.com

Čítajte tiež: Odvráti nový KORONAVÍRUS? Jeden z TOP vitamínov by nám mohol pomôcť

Čo by mali obsahovať nápoje? 

Hoci doplnky výživy podporujúce imunitu by mohli pomôcť, najlepšia je pestrá a vyvážená zdravá strava v kombinácii so správnou hygienou a zdravým životným štýlom. Nielen konzumáciou potravín, ale i nápojmi možno dosiahnuť obranyschopnosť organizmu a posilnený imunitný systém. 

Tekutiny, ktoré prispievajú k zdraviu organizmu by mali obsahovať výživné látky:

  • Proteíny – budujú nielen svalovú hmotu, ale aj imunitu! Podporujú schopnosť imunitného systému udržať sa v rovnováhe a prispievajú k jeho posilneniu. 
  • Vitamín A - pomáha pri posilňovaní imunitných funkcií, napríklad pri podporovaní slizníc, ktoré spájajú základné orgány a produkcii protilátok, bojujúcich proti infekciám.
  • Vitamín C - podporuje schopnosť vášho tela produkovať biele krvinky bojujúce proti infekciám.

Tekutiny sú celkovo dôležité pre zdravie organizmu, keďže udržujú telo hydratované. Ak obsahujú spomínané výživné látky, ide o veľký benefit!

Najlepšie nápoje zvyšujúce imunitu

Voda

Jednoduchý a bežný nápoj, ale najlepší pre ľudský organizmus. Celkovo pre zdravie je priam nevyhnutná. Vďaka nej funguje organizmus tak, ako má. Telesné orgány fungujú na plné obrátky a taktiež všetky procesy v tele sú v norme. Bez dostatočnej hydratácie by to nebolo možné.  

Zelený čaj

Zelený čaj je bohatý na rastlinné antioxidanty nazývané polyfenoly, medzi ktorými sú katechíny, podporujúce imunitný systém.

Paradajkový džús

Paradajková šťava je bohatá na vitamín C. Pozor, týka sa to čistej 100% paradajkovej šťavy. 

Smoothies

Smoothies sú kombináciou viacerých potravín bohatých na výživné látky. Ak chcete koktejl plný zdraviu prospešných látok, nájdete ich v týchto potravinách:

Bielkoviny: orechy, semená, mliečne výrobky

Vitamín C: pomaranče, jahody, paradajková šťava

Vitamín A: špenát, mrkva, marhule

Recept na nápoj, ktorý posilňuje imunitu

Výbor lekárov Physicians' Committee For Responsible Medicine odporúča jedno smoothie, ktoré je výborné na posilnenie imunity. Stačí zmiešať v mixéri nasledujúce ingrediencie a potom si stačí už len pochutnať na nápoji: 

  • 1 ošúpaný pomaranč
  • 1 šálka hrozna
  • 1 ošúpaný banán
  • 1 hruška
  • 1 šálka sójového, mandľového alebo ryžového mlieka
  • 2 šálky kapusty alebo špenátu

Fotogaléria


Tagy:
vírus strava prevencia tekutiny nápoje koronavírus

2020-04-02 19:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia