Na pracovisku s partnerom

Láska už dávno neprenáša len hory, ale aj nariadenia a pokyny. Je to len na nás, ako dokážeme pracovať so svojimi citmi a či si v tejto oblasti vieme držať odstup. Láska by mala byť na celý život, no práca nie. Aký je váš názor na vzplanutia citov na pracoviskách?

Ste voči tomu skeptický, nemáte pochopenie pre tých, ktorí s tým vo vašom okolí bojujú? Len aby to nedostihlo aj vás a potom snáď pochopíte. Veľmi sa niet čomu čudovať, zvlášť v dnešnej uponáhľanej dobe. Pracujeme nadčasy, privyrábame si cez víkendy a ak nás niekto požiada o záskok, radi pomôžeme.

V práci trávime 6 až 8 hodín, čo je približne tretina z celého dňa. A čo doma? Už len večera, dobrý film v telke, sprcha a opäť do práce. Áno, práca sa postupne stala naším druhým domovom. Ak aj máte svojho životného partnera, naozaj ste s ním každú voľnú chvíľu?

Romániky a ich rôzne podoby

Vzťah na pracovisku je „menším zlom“, dokým nežijete v jednej domácnosti a hrozí vám, že si prácu budete doslova nosiť aj domov. Môže byť tá láska akokoľvek silná a pracovný odstup akokoľvek formálny, už nič nebude ako predtým. Ak pracujete na jednom oddelení, na rovnakej zmene, postupne sa môžete stať „nepohodlným“ aj pre ostatných kolegov. Nehovoriac o tom, ak tvoríte pár so svojím nadriadeným.

Inú situáciu budú musieť pretrpieť tie, ktorých doma čaká manžel a deti. Poviete si, je to len také poblúznenie, ono to prejde! Ale v skutočnosti neprechádza, však? Aj vy budete chodiť do práce so stiahnutým žalúdkom a zažívať ten nepríjemný pocit, že každý na vás ukazuje a ohovára. Ak sa vám podarí skôr si vybaviť voľno alebo inú výhodu v práci, ešte väčšie narážky budete musieť zniesť. V práci by ste však nemali mať až toľko času, aby ste špekulovali o tom, čo je dobré a čo nie. Opäť si to odnesiete až domov…

Foto: pixabay.com