Apple kupuje populárnu aplikáciu, ktorú na Androide vypne. Bude exkluzívne dostupná len pre iOS

Populárna aplikácia Drak Sky na Android platforme s viac ako 1-milión stiahnutí už čoskoro skončí. Dôvodom je, že ju kupuje spoločnosť Apple.

Android vs iOS
Zdroj: flickr.com (Tsahi Levent-Levi) (CC BY-SA 2.0)

Populárna aplikácia Dark Sky prechádza veľkými zmenami, tie však nepotešia používateľov Android smartfónov. Ide o populárnu aplikáciu, ktorá ponúka prehľad počasia. Okrem iného na platforme Android bola stiahnutá už viac ako 1-miliónkrát.

Aplikáciu kupuje Apple

Prevádzkovateľ tejto aplikácie prostredníctvom svojho oficiálneho blogu oznámil, že prechádzajú pod spoločnosť Apple. Spolu s touto zmenou v štruktúrach spoločnosti,  by podľa oficiálnych vyjadrení predstaviteľov spoločnosti, nemalo dôjsť k drastickým zmenám vo funkčnosti a vzhľade aplikácie vrátane zmeny názvu (napríklad na iDark Sky). Druhým dychom však treba dodať, že spoločnosť zároveň oznámila, že aplikáciu bude pre Android zariadenia podporovať už len do 1. júla 2020. Inými slovami, po tomto dátume bude exkluzívne dostupná a vyvíjaná už len pre iOS platformu, teda pre smartfóny a tablety spoločnosti Apple.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

„Aplikácia už nebude k dispozícii na stiahnutie. Služba pre existujúcich používateľov a odberateľov bude pokračovať do 1. júla 2020, kedy bude aplikácia vypnutá. Odberatelia, ktorí budú v tom čase stále aktívni, dostanú refundáciu.“

Spoločnosť zároveň oznámila, že platiacim zákazníkom na Android platforme vráti poplatky. Je smutné vidieť, že vývojári tejto aplikácie ukončujú podporu aplikácie Dark Sky, ktorá patrí medzi najpopulárnejšie vo svojom odbore vo vybraných regiónoch na sveta, druhým dychom však treba povedať, že v prípade iOS platformy je aplikácia číslo 1. v kategórii Počasie v obchode App Store, kde sa jej pravdepodobne dostane ďalšej extra mediálnej podpory.

Via Phonearena.com

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre