TCL Movetime Family Watch MT40S - smart hodinky pre seniorov

Písmeno S v názve znamená, že hodinky sú určené najmä seniorom. Podporujú videohory, a tak umožnia ostať s blízkymi v kontakte aj na diaľku. Upozornia, že je čas na lieky a v prípade núdze poslúži na privolenie pomoci SOS tlačidlo.

Hodinky TCL Movetime Family Watch MT40S vychádzajú z minuloročného modelu určeného deťom, ktorý sa predáva aj na Slovensku, no tentoraz sú funkciami zamerané na staršiu populáciu. 

Novinka podporuje dátové prenosy cez 4G a vďaka vstavanému fotoaparátu ich tak môžete využiť na videohovory. Samozrejme, aj na bežné hovory, a posielanie SMS a MMS správ.

Základné parametre:
Rozmery 45 x 39 x 15 mm, hmotnosť 50 g, vymeniteľný 20 mm remienok, 1,3'' farebný displej, rozlíšenie 240 x 240 b., procesor SC9820E, 256 MB RAM, 512 MB pamäť, slot pre nanoSIM kartu, podpora 2G, 3G, 4G, GPS, Bluetooth 4.2, Wi-Fi, reproduktor, mikrofón, VGA kamera, 600 mAh batéria, microUSB konektor, kompatibilita s Androidom 5.0 a vyšším, s iOS od verzie 10. 

Hodinky spárujete pomocou aplikácie TCL Connect s androidom alebo iPhonom. Dotykový displej s 1,3-palcovou uhlopriečkou má byť podľa slov výrobcu dobre čitateľný, s veľkými písmenami a ani ovládanie zariadenia nemá byť zložité. 

Medzi užitočné funkcie patrí sledovanie polohy cez GPS v reálnom čase, pripomienka na podávanie liekov, nechýba monitorovanie spánku, sledovanie fyzickej aktivity ani počítanie kalórií. SOS tlačidlo je určené pre prípady núdze. Podržaním po dobu troch sekúnd začnú hodinky vytáčať hovor na vopred nastavené číslo. 

Na korektné fungovanie je potrebné vložiť do hodiniek nanoSIM kartu s dátovým pripojením, deaktivovaným PIN kódom a prepojiť ich pomocou mobilnej aplikácie so smartfónom. Pri bežnom používaní je výdrž na jedno nabitie približne dva dni. Nabíjanie pomocou microUSB kábla trvá asi dve hodiny. Prostredie hodiniek aj aplikácie je v slovenčine. 

Detskú verziu inteligentných hodiniek od TCL sme vám predstavili koncom minulého roka v článku TCL Movetime Family Watch MT40 naživo

TCL Movetime Family Watch MT40S sa predávajú v čiernej farbe, odporúčaná cena je stanovená na 119 eur

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu