Vláda počas víkendu rozhodla, že vybrané prevádzky, napríklad optiky či záhradníctva sa môžu opäť otvoriť. V tomto balíku sú aj lízingové spoločnosti. Trh tento krok privítal, niektorých firiem sa zatvorenie pobočkovej siete dokonca netýkalo. Lízingovky zriadené bankami majú totiž výhodu v tom, že svoje služby mohli poskytovať popri iných pobočkových službách bánk. Možnosť otvoriť pobočkovú sieť tak mení situáciu iba tých firiem, ktoré nemali k dispozícii bankovú pobočku.

Otvorenie pobočiek nie je skutočný prínos

Otvorenie prevádzok je v podstate symbolický krok, lízingové spoločnosti by fungovali aj bez nich. „Otvorenie pobočiek nemá pre modernú lízingovú spoločnosť prakticky žiadny výrazne pozitívny prínos, keďže vieme komunikovať takmer výlučne i elektronickou formou... Takmer rovnakú kvalitu služieb vieme poskytovať klientovi i na diaľku,“ hovorí Vladimír Vajgel, člen predstavenstva a obchodný riaditeľ ČSOB Leasing.

Pracovníci týchto spoločností dokážu plnohodnotne pracovať z domu. Otvorenie prevádzok má skôr psychologický efekt pre ľudí, ktorým nevyhovuje elektronická komunikácia.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa