AppleSpravodajstvoZariadenia

Nový iPhone 9, označovaný aj ako iPhone SE 2, by mohol byť predstavený už 15. apríla

Predstavenie stále čiastočne zahaleného zariadenia z výrobne amerického giganta je údajne za rohom

Blíži sa predsa len predstavenie nového dostupného smartfónu od spoločnosti Apple? Najnovšie správy z portálu AppleInsider naznačujú, že dlho-očakávaný nástupca iPhonu SE by mohol byť predstavený už o dva týždne, teda 15. apríla a to aj napriek aktuálnej situácii vo svete.

iPhone SE 2 alebo iPhone 9?

Ako uvádza technologický analytik Jon Prosser na sociálnej sieti Twitter, predstavitelia spoločnosti Apple sa v posledných dňoch interne zišli a rozhodli o finálnom dátume predstavenia nového smartfónu iPhone 9, respektíve donedávna označovaného ako iPhone SE 2. Predstavenie smartfónu bolo údajne stanovené na 15. apríla 2020, pričom prvé dodávky smartfónov by mali byť odoslané už 22. apríla.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Pochopiteľne, najmä dátum dodávok sa týka primárne amerického trhu a momentálne nie je jasné, či vôbec spoločnosť Apple plánuje medzinárodný predaj. Potencionálnym záujemcom tak nezostáva nič iné, ako len dúfať, že bude nový model dostupný aj v našich končinách.

Najnovšie informácie zo spomínaného zdroja môžme pokladať za skutočne relevantné, keďže korešpondujú aj s nedávnym odhalením obalov určených pre zatiaľ neznámy iPhone s veľkosťou obrazovky 4,7-palcov, ako aj s vyhláseniami viacerých analytikov, ktorí predpovedali predstavenie nového dostupného iPhonu na prvú polovicu roku 2020. Stále však treba mať na pamäti, že aktuálna situácia vo svete spojená s novým koronavírusom SARS-CoV-2 môže kartami zamiešať naozaj rýchlo a prípadné predstavenie môže byť v okamihu zrušené, či presunuté na neskorší dátum.

Čo môžme očakávať od smartfónu iPhone 9

  • 4,7-palcový IPS Retina displej
  • Čip Apple A13 Bionic (čip z iPhone 11)
  • 3 GB RAM a 64 GB / 128 GB interné úložisko
  • 7 Mpx selfie fotoaparát + 12 Mpx zadný fotoaparát
  • Batéria s kapacitou v rozmedzí 2 100 až 2 800 mAh
  • Odhadovaná cena na americkom trhu – 399 USD, v prípade európskej cenovky môžme počítať s prepočtom 1:1, čiže 399 eur

Všetky doteraz známe informácie o pripravovanom iPhone 9 (iPhone SE 2) nájdete aj na našom webe.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close