1.4.2020 12:50 | Hry a konzoly
Video

Activision oprášil Call of Duty: Modern Warfare 2. Príbehová kampaň sa dočkala novej verzie

Zdroj: Activision

Hra je však po dobu jedného mesiaca dostupná exkluzívne iba na platforme PlayStation 4.

Značka Call of Duty patrí k najúspešnejším herným sériám vôbec. Vydavateľstvo Activision si to plne uvedomuje a snaží sa zo záujmu hráčov vyťažiť čo najviac. Prvý diel Modern Warfare sa okrem klasického remasteru dočkal aj plnohodnotného reštartu a teraz prišlo na rad jeho priame pokračovanie.

Activision zopakoval stratégiu, akú použil pri vydaní nedávneho Battle Royale titulu Call of Duty: Warzone a bez väčšej marketingovej kampane vydal remasterovanú verziu Modern Warfare 2. Zatiaľ si ju však vychutnajú iba majitelia PlayStation 4, ostatní si budú musieť mesiac počkať.

Pozrite si trailer na „prerábku“ druhého dielu Modern Warfare:

Legenda je späť

Prerobená však bola iba príbehová kampaň známej hry, ktorá po novom ponúka vylepšenia audiovizuálnej stránky. Hra podporuje vyššie rozlíšenie (až do 4K) a obsahuje detailnejšie textúry, vylepšené animácie postáv, ako aj kvalitnejší zvuk.

Hráči sa tak môžu opäť stretnúť s ikonickými postavami ako je kapitán Price, John „Soap“ Mactavish alebo Simon „Ghost“ Riley, tentokrát ale v krajšom vizuále.

Čítajte aj Hrali sme Call of Duty: Warzone. Najnovšieho konkurenta Fortnite (recenzia)

Call of Duty: Modern Warfare 2 je mnohými hráčmi ako aj hernými kritikmi považovaný za jeden z najlepších dielov celej série. Titul však vzbudil aj značnú kontroverziu vďaka misii s názvom „No Russian“, kde sa hráči zúčastnia na teroristickom útoku. Práve kvôli tejto misii sa hra nebude predávať na ruskom území, informoval web Gamespot.

Dodajme, že remaster neobsahuje multiplayer ani Special Ops misie. Activision to zdôvodňuje snahou o vytvorenie jednotného online zážitku, čoho základom je minuloročné Modern Warfare . Nechce zbytočne trieštiť hráčku základňu a radšej sa zameria na vydávanie nového obsahu.

Hra sa predáva za cenu 24,99 eura, pričom nasledujúci mesiac ju zoženiete exkluzívne iba v obchode PlayStation Store. Na konzoly Xbox One a platformu PC vyjde až 30. apríla 2020.