vizualizacia interier byt
Zdroj: ASSA ABLOY

Ako na bezpečnostné dvere?

Vchodové dvere sú deliacou čiarou medzi vašim bezpečím a vonkajšími svetom. Pri novostavbách sú už bezpečnostné dvere štandardom, no mnohé staršie nehnuteľnosti ich ešte nemajú. Ak zvažujete kúpu vchodových dverí, ponúkame vám niekoľko tipov.

1. Skutočne bezpečnostné dvere, nie lacné atrapy

Mnohé si doma viete urobiť sami, no niektoré veci treba nechať na odborníkov. Keď ide o bezpečie vás, vašich blízkych a vášho majetku, odporúčame vám zveriť sa do rúk expertov na bezpečnosť. Totiž nie všetky dvere, ktoré sa na Slovensku predávajú ako „bezpečnostné“, naozaj toto kritérium spĺňajú. Odhaliť to môžete podľa dvoch kľúčových vecí: chýbajú im bezpečnostné certifikáty podľa európskych noriem a majú podozrivo nízku cenu.

Rozdiel medzi kvalitnými a pseudo-bezpečnostnými dverami sa skrýva pod ich povrchom. „Kvalitné bezpečnostné dvere obsahujú množstvo prvkov, ktoré bránia ich prekonaniu. Príkladom sú oceľové vnútorné výstuhy s rámom, predná a zadná oceľová platňa, istiace body, a samozrejme aj bezpečnostné kovanie a vložka. Súčasťou setu musí byť aj špeciálna bezpečnostná zárubňa, ktorú vám experti na bezpečnosť ukotvia a zabetónujú do steny,“ vysvetľuje Juraj Hroš, produktový manažér spoločnosti SHERLOCK® ASSA ABLOY. Pseudo-bezpečnostným dverám tieto prvky chýbajú. Majú nedostatočnú konštrukciu a výplň alebo úplne chýba, alebo je z málo odolných materiálov.

bezpečnostné dvere
bezpečnostné dvere | Zdroj: ASSA ABLOY

2. Kvalitné služby a 24-hodinový servis

Profesionálov spoznáte aj podľa širokého portfólia služieb. Experti na bezpečnosť zo spoločnosti SHERLOCK® poskytujú nonstop havarijný servis pre všetky typy dverí. Využijete ho napríklad vtedy, keď sa vymknete. Ak sa v priebehu rokov rozhodnete pre inú povrchovú úpravu vašich dverí, nie je to nich žiadny problém. Povrch dokážu zmeniť aj na už osadených dverách. Do 24 hodín vyskladajú bezpečnostnú vložku atypických rozmerov podľa vašich individuálnych potrieb, ponúkajú možnosť generálneho kľúča a pre čo najväčšiu životnosť dverí poskytujú aj záručný a pozáručný servis.

A – ak nemáte čas ísť počas dňa na konzultáciu do predajne osobne, využite možnosť návštevy odborníka u vás doma. Bezplatne zmerajú dverný otvor a pripravia vám ponuku na komplexné zabezpečenie vašej domácnosti aj vo večerných hodinách po pracovnej dobe.

dvere sherlock
dvere sherlock | Zdroj: ASSA ABLOY

3. Poskytnú vám aj niečo navyše

Kvalitné bezpečnostné dvere majú špeciálne tesnenie, ktoré zamedzí prenikaniu drobných čiastočiek prachu, peľov i hmyzu do interiéru. Najmä v jarnom a letnom období, počas peľovej sezóny, ale aj v období častých rekonštrukčných prác susedov, túto vlastnosť bezpečnostných dverí naozaj oceníte. Napríklad – ak máte doma alergika.

Všetky typy bezpečnostných dverí SHERLOCK®špeciálnym tesnením vybavené. Navyše majú aj termo-izolačnú výplň, takže vám v lete pomôžu udržať doma príjemný chládok a naopak v zime udržia teplo domova. Pred dverami zostane aj hluk, čo oceníte v prípade, že máte hlučných susedov alebo bývate pri rušnej ceste.

Ak máte záujem o konzultáciu alebo návrh komplexného zabezpečenia, dohodnite si návštevu expertov na bezpečnosť zo spoločnosti SHERLOCK.

Viac informácií na www.sherlock.eu.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje