19.04.2024, meniny má
1. apríla 2020

AKTUÁLNE! Rekonštrukcia futbalového štadióna sa zastavuje! Socha Legionára sa našla pod futbalovým ihriskom

AKTUÁLNE! Rekonštrukcia futbalového štadióna sa zastavuje! Socha Legionára sa našla pod futbalovým ihriskom
Zdroj: seredsity.sk/Archív mesta Sereď
reklama

A je to tu! Na túto chvíľu sme čakali niekoľko desiatok rokov. Legendárna socha Legionára sa našla. Bohužiaľ, presne pod futbalovým ihriskom.

Tento unikátny nález sa podarilo odhaliť vďaka špeciálnym dronom, ktoré majú takzvané skenovacie filtre a dokážu určiť, čo presne sa nachádza v pôde do hĺbky až 40 metrov. Tieto drony boli použité v súvislosti s pripravovanou rekonštrukciou futbalového štadióna v Seredi.

Špecialisti, ktorí drony obsluhovali, sa zameriavali skôr na vodovodné potrubia, ktoré zabezpečujú polievanie trávnika a nižšie vrstvy pôdy, nakoľko kopať sa malo do hĺbky 15 metrov. To, čo im však snímače ukazovali na displejoch, nedávalo zmysel. Presne v strede ihriska a v hĺbke približne 20 metrov sa špecialistom začal zobrazovať neznámy objekt, ktorý mal na dĺžku približne 4 metre.

Skutočná pravda o mieste zakopania Legionára

Legionár sa pred pár mesiacmi hľadal v miestach za zámockým parkom pri skateparku. Teda veľmi blízko od skutočného miesta zakopania. Socha však bola zakopaná o niekoľko stoviek metrov ďalej. A malo to veľmi dobrý dôvod. Náš tajný zdroj nám potvrdil, že pozná príbeh zakopania tejto legendárnej sochy.

reklama

Komunistickí predstavitelia totiž dostali skvelý nápad, kde sochu nikto hľadať nebude. Predsa pod naším milovaným futbalovým ihriskom. Sereď v tých časoch hrala najvyššiu futbalovú súťaž a práve prebiehala rekonštrukcia trávnika. Súdruhovia počas nej dali Legionára zakopať niekoľko metrov priamo pod trávnik.

Geniálne. Veď predsa, kto by hľadal sochu presne pod futbalovým ihriskom a niekoľkokrát ho rozkopával. Veď futbal sa hrať musí, Sereď je predsa v prvej lige, ľudia milujú futbal. Nepriestrelné alibi.

Súdruhovia však nerátali s technikou 21. storočia. Pozrite si špeciálny snímok z dronu.

Snímok zo špeciálneho dronu

A čo na to povedal klub?

Takzvaní dronisti následne snímky ukázali svojim nadriadeným, ktorí odhadli, že sa môže jednať o archeologický objav. Po dohode s predtaviteľmi klubu ŠKF FC Real Sereď urobili skúšobný vrt, ktorého vzorky odhalili, že sa v nich nachádza pieskovec, teda materiál, z ktorého bola vytvorená aj socha Legionára. Výkopové práce by sa mali začať už o mesiac. Technika, ktorú používajú aj jaskyniari, sa musí priviezť až z Bulharska.

Celková investícia v podobe 20 000 000 eur, ktorá mala byť investovaná do štadióna, bude určená na výkopové a rekonštrukčné práce. Pozastavujú sa tak aj letné prestupy nášho klubu. Medzi najvýraznejšie posily klubu mali patriť hráči ako Ronald Vtip, Karol Nachytaný alebo Jozef Vymyslený.

Vráti sa Legionár na pôvodné miesto?

Futbaloví fanúšikovia majú teraz hlavy v smútku, kým archeológovia sa radujú. Ide totiž o jeden z najrozsiahlejších historických objavov v našom meste. Socha sa konečne vráti na svoje pôvodné miesto, no s menšími zmenami.

Legionárovi sa musí vyrobiť rúško z pieskovca a pripevniť k tvári. Schválili to poslanci v galakticky rýchlom konaní. Zmení sa dokonca aj jeho meno. Na oslovenie Legionár tak zabudnite. Jeho nové meno je Paťo.

Ešte stále veríte tejto informácii?

Ak tomuto „nájdeniu“ Legionára ešte stále veríte, musíme vás sklamať. Jedná sa o prvoaprílový žart, ktorým sme vás chceli pobaviť v týchto náročných dňoch koronavírusu, kedy sa každý úsmev počíta. Dúfame, že sa na nás kvôli tomu nebudete hnevať.

Článok má však aj poučný charakter. Vždy si radšej prečítajte celý článok a nie iba jeho nadpis. Na internete sa totiž nachádza veľké množstvo rôznych hoaxov, ktoré prinášajú nepravdivé informácie, a snažia sa vás za každú cenu osloviť častokrát ohromnými titulkami.

Dúfame, že vás tento článok pobavil a my vám prajeme ešte krásny 1. apríl 2020 ?

Chcete nachytať vašich priateľov? Tak zdieľajte tento článok.

Zdroje: História prvoaprílových vtipov
Zdieľať na Facebooku