Belohorcovej problémy na Miami: Vysťahovanie z luxusu, pád biznisu a teraz...Majú ešte peniaze?

Zdieľať
Zuzana Belohorcová
Foto: Instagram Zuzana Belohorcová

Toto ešte nezažili. Zuzana Belohorcová a jej manžel Vlasta Hájek žijú na slnečnom Miami už vyše 10 rokov a doteraz boli so životom vo floridskom meste nadmieru spokojní. To sa však zmenilo kvôli koronavírusu, ktorý sa šíri svetom svetelnou rýchlosťou. A zasiahol aj prominentný pár, ktorý doteraz svetovú krízu nepocítil. To sa však zmenilo v priebehu niekoľkých dní.

Belohorcová donedávna žili v luxusnom apartmánovom dome na začiatku South beach, najznámejšej pláže v Miami. Tomu je však koniec. Kvôli niekoľkým prípadom, ktoré sa objavili v komplexe sa museli svoj domov opustiť. Odišli sme z apartmánu, ktorý sme mali na 22. poschodí a kde sme žili, pretože sa tam objavili už 3 nákazy koronavírusom a predčasne sme preto ukončili zmluvu. Presťahovali sme sa do našej rezidencie, ktorú sme doteraz prenajímali. Máme tu záhradu, bazén, voľnosť, to v mrakodrape nebolo, všetko sa zavrelo a navyše sme mali veľký strach o mojich rodičov, ktorí sú stále tu s nami a čakáme na repatriačný let domov,“ povedala Slovenka.

Tej s manželom z ničoho nič padol aj biznis. Ich rezidenciu, ktorú si obľúbili najmä Slováci a Češi pre jej výhodnú polohu a dobré ceny totiž tiež museli uzavrieť. Hotelový biznis na Miami totiž padol na úplné dno doslova zo dňa na deň. Všetky rezervácie, ktorých mali požehnane na pol roka dopredu sa totiž zrušili. Ohrozí to ich fungovanie, alebo mala rodina peniaze na ťažké časy? Našťastie máme našetrené, takže sme vybrali hotovosť, pretože nikto nevie čo bude. V tomto sme ako klasickí Slováci a Češi, ktorí si šetria. To Američania nenrobia a nepoznajú. Žijú z jedného mesiaca na druhý, takže pre nich to bude veľmi ťažké,“ pokračovala Belohorcová. Bieda teda jej, ani manželovi a deťom nehrozí, napriek tomu má strach o svojich rodičov, ktorí sú tam s nimi a takpovediac uviazli v Amerike.

Čakajú preto na let, ktorý by ich dopravil na Slovensko. Patria totiž do rizikovej skupiny a Belohorcová už všetko rieši aj so slovenským veľvyslanectvom vo Washingtone. „Pre mňa sú teraz najpodstatnejší rodičia, musíme ich dopraviť domov. V Žiline, kde bývajú nie je žiadny prípad zatiaľ, preto bude najšťastnejšia, keď už budú tam. Nechcela by som, aby museli byť hospitalizovaní náhodou tu. Zdravotníctvo v takomto prípade je lepšie pre nich u nás na Slovensku, ako tu. Inak fungujeme ako všade – deti sa učia doma, školy sú zavreté, rovnako tak bary, reštaurácie, pláže a hotely,“ dodala bývalá moderátorka. Zdá sa teda, že aj ich pohodový život sa na chvíľku zmení…

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom