Praktické tipy

Detská hojdačka je jednou zo základných hračiek pre deti

Aj keď sú dnes detské ihriská na každom kroku a stali sa už dokonca súčasťou našich dedín a dediniek, mal by každý, kto má doma čo aj len tú najmenšiu záhradku, dopriať svojmu dieťaťu malé ihrisko aj doma. A jeho základom je práve hojdačka.

Hojdanie deti milujú

Lásku k hojdaniu si podľa pediatrov nesú deti už z prenatálneho obdobia, kedy sa pohojdávali 9 mesiacov v maminkinom brušku. V dojčenskom veku je to pohyb, ktorý deti ukľudňuje, pozdejšie deťom pomáha naučiť sa rovnováhu, či dokonca tým najprirodzenejším spôsobom poznávať fyzikálne zákony. Trebárs aj ten gravitačný, keď si dieťa nedáva pozor a z hojdačky spadne. Nemusíte sa báť, bezpečná hojdačka a domáce záhradné ihrisko sú pripravené aj na menšie detské nehody. Veď aj naučiť sa padať a znovu postaviť parí k schopnostiam, ktoré si naši potomkovia musia v živote osvojiť.

Vyžeňte deti von!

Ono sa to povie, ale samotná záhrada nestačí k tomu, aby dieťa presvedčila o tom, že je vonku viac zaujímavých vecí, než v počítačovej hre či v rozprávke na tablete. Ako rodičia to máme dnes ťažké. Už od malička musíme deti viesť k láske k pohybu a k prírode. A musíme ponúknuť aj neodolateľné lákadlá. A takým je aj hojdačka na záhrade.

Ako vypadá ideálna hojdačka pre deti?

V prvom rade musí byť stabilná a bezpečná. Dôležité je hojdačku zavesiť na pevnú a stabilnú konštrukciu. Pokiaľ je z dreva, musí byť tlakovo impregnovaná aby vydržala a vďaka poveternostným podmienkam rýchlo nedegradovala. Táto základná konštrukcia nám umožní obvykle zavesiť hneď dve hojdačky – rovnaké, alebo rôzne. Výhodou je, že konštrukcia je trvalá, meniť ale môžeme typ hojdačky. Hlavne podľa toho, na aký typ už naše dieťa dorástlo. Tak máme šancu začínať už bezpečnou hojdačkou pre batoľa a postupne ju vymeniť za hojdačku pre väčšie deti. A verte, že sa na hojdačku radi posadíte aj vy.

Kvalitné hojdačky a záhradné ihriská od Wickey

Zaistite deťom vždy bezpečné záhradné ihrisko. Aj keď ste domácim majstrom, je lepšie vsadiť na hotové detské záhradné ihriská. Sú do detailu premyslené, impregnované a perfektne opracované. Už sú vybavené prvkami, ktoré by ste i tak museli nakúpiť, napríklad kvalitou plastovou šmýkačkou, stenou na lezenie, šplhacím rebríkom a ďalšími vymoženosťami. Takéto krásne a perfektne premyslené ihriská dodáva Wickey.

Nádherné drevené hojdačky sa stanú miestom, ktoré dostanú vaše deti od displejov na záhradu a na čerstvý vzduch. Rozhýbu ich, a vy vždy budete vedieť, kde ich hľadať. Zvoliť si môžete jednoduchú konštrukciu pre hojdačku, ale i celé záhradné ihrisko. Firma ich ponúka za veľmi priaznivé ceny, dokonalo opracované, s kvalitnými doplnkami. Za víkend zmontujete aj tú najzložitejšiu konštrukciu.

 

Leave a Comment